onsdag den 24. april 2013

Arbejde

Her sidder jeg igen og leder efter jobs, hvilket jeg har gjort i næsten to et halvt år, jeg mister snart min dagpenge ret, hvis jeg ikke finder nogle kursuser, for hvis jeg finder nogen, så kan jeg få et halvt år med uddannelses dagpenge, ellers er det på dagpenge.

Men hvad skal man gøre, der er ikke nok jobs til os alle, folk har ikke råd til at få børn, hvis der blev født flere børn, så vil der komme flere jobs inde for pasningsordningen og måske med tiden inde for skole området, hvilket vil sige at der var flere der kunne komme i arbejde.

Det var bare en tanke for hvorfor skulle det ske her i Danmark, lad da de fattige lide, jeg er voksede op i genbrugs tøj og arve tøj, men jo ældre jeg blev kom der lidt mere købe tøj ind i skabet, men tøj var ikke noget man havde i store mængder.

Man skulle spare, hvor mange har ikke oplevede at skulle spare i deres opvækst, ikke alle men nogen, ikke fordi man var fattig, men fordi man skulle spare op til uforudsete udgifter, hvis ene af forældrene eller begge er på kontanthjælp, persion af eller art, så er det endnu mere svært at spare op.
Og så kan man pludselig ende i den fattige gruppe, hvilket kan være hårdt, men der er stadig måder at spare penge på eller at tjene lidt ekstra.

Man kan foreksempel kigge efter pant flasker i holderne til tomme vin flasker osv, for der kan ske at der ligger nogle flasker man kan få pant for, måske kun få, men lidt penge er bedre end ingen peng, og hvis man tjekker flere steder og lægger pengene til side, så kan det rende lidt op i løbet af et år, hvilket jo kun kan gavne ens økonimi.

Så er der dem der skralder, hvilket vil sige, at man samler de ting sammen, som butikkerne har smidt ud af den ene eller anden grund, der kan man få mange lækre ting, alt fra slik og mad, til tøj og fodtøj, hvis man er rigtig heldig kan man måske finde bestik, shampoo osv.
Nogen vil nok sige at det er klamt, men er det nu også det, frugt kan man vaske, og mange andre ting er jo pakket ind, så det kommer jo ikke i kontakt med noget beskidt, dog kun hvis det er beskidt hjemme ved en selv, men så gør det jo ingen forskel.

Men her sidder jeg, mangler et job, nu kommer jeg snart på den lave kontanthjælp, fordi regeringen vil spare, ellers var jeg kommet på satsen for dem der er over 25 år, men det gør jeg ikke nu, jeg bukker dybt og spytter på deres fødder, fordi de vil gøre livet mere svært at leve end det er, de tager penge fra os og siger, at vi skal i arbejde, men hvad er det?
Jeg har sendt alle de ansøgninger ud, som jeg skulle i løbet af de sidste to et halvt år, men ingen jobsamtaler, før i dag, hvilket jeg ikke kunne komme til, da jeg ikke havde fået tjekket min mail, men jeg var også noget et punkt, hvor jeg synes, at det var hårdt at tjekke mail, for det var jo bare afslag på afslag, det trækker humøret meget ned.

Hvorfor sætter de ikke skatten op hos de rige? De har jo råd til at betale skat, det har vi andre jo ikke, vi skal vende hver en øre vi har, men de rige kan jo bare bruge løs af noget som de tager forgivet.
Hvordan vil ministerne klare sig hvis man bad dem om at komme på kontanthjælp i et halvt eller et år, hvor de skal søge jobs, hvordan vil de have det med det ene afslag efter den anden, og med en mængde penge som der er for lidt, giver de op end tiden er gået? Eller tager de lån for at komme ud af det problem? Hvor skal de bo, når der er høje bolig priser og lejlighedspriser?

Jeg vil gerne kunne flytte hjemme fra, og have et sted hvor jeg kan male, men det har jeg ikke råd til, fordi regeringen spare penge på min og andre fattiges bekostning, og så udtaler de sig om noget, hvor de ikke ved noget om.
Selvfølgelig er det godt at der har fået arbejde på et slageri, men jeg kan bare ikke klare sådan et arbejde, for jeg var så uheldig at vælte på min efterskole og få en skæv ryg, så jeg kan ikke klare sådan et job.
Samtidig skal jeg også tage hensyn til, at jeg har hypermobile led, så der kan jeg fjerne mange flere jobs på listen over mulige jobs.
Hvad skal jeg så gøre? Er der mere jeg kan gøre? Søge, søge og atter søge, en skønne dag om ti år, så har jeg måske fået et job, hvis jeg er heldig, men indtil da vil jeg overveje, om jeg skal skralde, for at have lidt ekstra penge hver månede.

2 kommentarer:

 1. Spændende. Det sætter nogen tanker igang.
  Det er jo forkert af regeringen at spare alle steder, for at "motivere" folk til at få et arbejde. Problemet er jo at der ikke er arbejde.

  jeg sidder selv og søger læreplads, men får bare afslag efter afslag. Det er trist. Og slet ikke i orden. Samfundet skal tage ansvar for hinanden. Det koster penge at få gang i væksten, og de store virksomheder, skal måske tage mere ansvar og ansætte flere, tage elever ind. Være mere effektive. vi skal have gang i samfundet og få styr på den velfærd vi er så stolte af, men som smuldrer uhyggelig hurtigt.

  Dit indlæg, giver meget at tænke over.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, også fordi det er en kamp at holde humøret oppe når det eneste der er det ene afslag efter det andet, så mister man modet til at søge, og arbejdsgiverne vil ikke ansætte en hvis man ikke har erfaringen, men der er heller ikke nogen der vil give en erfaring.

   Slet