mandag den 2. september 2013

Moussaka

4 personer.

Ingredienser:...
1 aubergine (ca 600 gram) skåret i tynde skiver.
500 gram kartofler skåret i tynde skiver.
400 gram hakket oksekød (eller kyllingekød)
1 tsk olivenolie
3 store løg, hakket
2 fed hvidlæg, hakket
2 peberfrugter, skåret i tynde strimler
1 dåse flåede tomater
1 tsk timian
1 tsk muskatnød
3 dl yoghurt naturel (eller skyr)
1 æg
2 spsk revet ost

Fremgangsmåde:
Ovnen varmes op til 200 grader.

Kartoflerne puttes i en gryde kogende vand. Tilsæt lidt salt.
Læg auberginerne i et dørslag eller en sigte over gryden med kartoflerne. Læg låg på og kog kartoflerne i 7-8 min. Læg de afdryppede aubergine- og kartoffelskiver i et smurt ovnfast fad.

Svits kødet i 4-5 min. Tilsæt løg og hvidløg og svits i ca. 2 min.
Tilsæt peberfrugterne og steg yderligere 2 min. Tilsæt derefter tomater, timian og muskatnød og lad det småkoge nogle minutter.
Hæld kød/grøntsagsblandingen over aubergine-kartoffelskiverne. Bland yoghurt og æg med 2 tsk salt, hæld det i fadet og frys med ost. Bag moussakaen i 15-20 min.

Lad retten hvile i 10 min efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar