torsdag den 28. november 2013

Brunkager

Så har vi lavet brunkage dej, en opskrift, som har til hørt min mors slægt i flere generationer, vi ved ikke hvor mange generationer den faktisk har været ved, men vi ved at den i hvert fald stammer fra min oldemor (min mormors mor) Mette Marie Jessen (født Jensen).
Vi elsker dem, så det er samme opskrift vi altid har brugt, og som vi har lavet dejen i dag, så er de lagt i tre runde ruller i noget sølvpapir, og så på køl natten over, i morgen skal de så skæres ud i passende stykker og bages.
Når vi skal have dem skåret ud, bruger vi en af de gammeldags brød skære, en af dem med håndtag, for den kan man justere, så tykkelsen bliver den samme.
Det gode ved denne dej, er at den kan fryses ned og når man så skal bruge den, så kan man bare tage den op af fryseren.
Jeg ved, at min mormor ikke lavet dejen hvert år, i de seneste par år, inden hun døde, der lavet hun hvert anden år, cirka, og så lavet hun nok til at fryse nogle ned, så hun bare skulle tage dem op.
Vi ender altid med at få dem brugt, dem vi laver, men det er nu altså rart med at ny bagte brunkager, hvilket også gør at vi bager brunkager flere gange i løbet af december, for de bedste er de friske brunkager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar