lørdag den 22. marts 2014

Uddannelse


Jeg har aldrig rigtig vidst, hvad jeg skulle uddanne mig til, så da jeg stoppede på efterskole, havde jeg ingen uddannelse at starte på, så jeg startede på Skanderborg produktionsskole, hvor der nærmest ikke var andet end problemer, jeg startede på foto holdet, hvor to andre de andre lavet meget grin af mig.


Så kom jeg ud på køkkenholdet, det var forfærdelig, lærerne stod og hvisket om mig med de andre elever, lærerne var tit på nakken af mig, jeg snakkede da med en del, men en af de andre elever, som jeg var venner med fra folkeskolen, hende og jeg endte med at blive uvenner.


Jeg pjækket helt vildt meget, imens jeg var der, jeg kunne ikke li at være der, og jeg følte, at jeg ikke havde nogen at snakke med, det var på produktionsskolen at jeg lærte Kate at kende, men vi blev først veninder efter vi var stoppede.


Da jeg stoppede på produktionsskolen, vidste jeg stadig ikke, hvad jeg skulle være, jeg kom til at få mødepligt på Brædstrup jobcenter, to måneder der og så startede jeg på VUC i Skanderborg, hvor jeg i det første halve år ikke passet ind, jeg havde en at snakke med, men ellers var jeg alene.


Da eksemerne var over, flyttede jeg til Skanderborg, så begynde jeg på VUC efter sommerferien igen, hvor jeg gik i et helt år, men min vejleder sagde, at jeg skulle finde en uddannelse, for jeg kunne ikke blive ved med at gå der.


I august startede jeg så på Web-integrator uddannelsen, jeg havde svært ved at falde til, jeg fald i snak med en, men jeg kunne ikke overskue en uddannelse, og stoppede igen, men blev, skrev på holdet som startede op i januar, for så kunne jeg prøve at klare det en gang til, det samme gjorder hende som jeg snakkede med.


Da det nye hold startede, så kendte jeg jo en på holdet, det hjalp mig godt igennem det halve års grundforløb, men en ting der gjorder, at jeg følte mig uden for og anderledes, var at vi skulle have kontaktlærer, alle de andre blev fordelt imellem tre lærer, men jeg fik som den eneste min helt egne lærer, alle de andre synes, at det var mærkelig og gjorder grin med det, det var ikke spor sjov.


Så kom vi ind på hovedforløbet inde i Århus, jeg følte mig igen alene, jeg havde nogle at snakke med i skolen, hvis de ikke havde travlt med det de lavet, nogle snakkede mere med hinanden, og lukkede meget ned når jeg kom.


Jeg blev færdig uddannet, men min far var skuffet over min uddannelse, for nu havde jeg brugt hele mit liv på at gå i skole, og så fik jeg en uddannelse, som man ikke kan bruge til noget i følge ham, men han har altid sagt, at det bedste var at have en uddannelse end ikke at have nogen.


Da jeg startede på uddannelse, så skulle jeg have en uden praktik, en der ikke tog for lang tid at tage, det eneste ved den uddannelse, som jeg virkelig kunne li, det var de fjorten dage, hvor jeg havde foto, ellers havde jeg bare en følelse af, at jeg ikke kunne bruge den til noget, det var ikke fordi jeg havde løst til at lave hjemmesider, for jeg følte, at jeg aldrig vil gøre det godt nok, så jeg kunne lige så godt lade værd med at bruge den til noget.


Men min far var skuffede, for det var ikke en rigtig uddannelse, min bror er uddannet mekaniker, nu arbejder han hos DLG og er, har et tagfirma, hvilket min far kan bruge til noget, for hvis der er noget galt med bilen, så kan han snakke med Morten, og hvis taget skal renses, så kan min bror, ham som min bror har tagfirma med, han kan isolere, hvilket min far muligvis også skal bruge til noget.


Min søster tog noget at grundforløbet til køkkenassistent, hvilket jo er en god uddannelse, for den kan man også bruge i hjemmet, han kunne godt li at få hendes input på madlavning, hvis det var at hun ikke var sur på ham.


Men jeg er bare en fiasko, jeg bruger for mange år på skole, og tager mig en dårlig uddannelse, jeg er bare en skuffelse, igen.

 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar