onsdag den 29. oktober 2014

Julemandens betydning for mig

Jeg er nok den der er mest julet her hjemme hos os, min far vil ikke have pyntet op før den 23 december og ned igen senest den 6 januar, jeg kan godt lidt forstå min far, at når man begynder i april, maj, juni at se jule reklamer, så bliver det for meget.

Men alligevel, så kan man jo selv vælge det fra.

Min mor vil gerne lave noget mere julet, men gør ikke meget på grund af min far, vi laver dog klejner selv, da min far godt kan li dem, så laver vi nogle år brunkager.

Men ellers laver jeg mest julehygge oppe hos mig selv på værelset, pynter op med jule ting og hygger med jule ting, og samtidig prøver jeg, at gør lidt for mig mor også, så hun har lidt også.

Jeg laver en lille pakke kalender til min mor, da jeg mener, at man ikke kan blive for gammel til dem, og hyggen i at sidde og åbne en lille gave, forkælelsen i det, nyder min mor.

Jeg vil så sige, at selv om man bliver voksen, kan man jo godt tro på julemanden, jeg tror på ham, jeg tror, at der var en grund til at historierne og traditionerne opstod, at julemanden var/er der.
Men jeg er i trivl om han stadig lever, men jeg tror, at der er en julemand i os alle, at hvis man vil, så kan man finde sin indre julemand frem, men hvis man ikke tror på ham, så kan det være svært at finde ham frem.

Med sin indre julemand kan man forkæle dem, som man holder af med små gaver igennem julen, hyggen ved at sidde og se julekalender, at spise noget lækkert mad, at hygge sammen, at have det godt sammen.


Nogle sidder måske alene, men man skal dog alligevel huske at man ikke alene i den mørke tid, da der altid er nogen iblandt os, måske lever de ikke mere, men så er de i blandt os på den sjællige plan.


Julen er en tid hvor man skal huske se tilbage på året der er gået, har man været artig over for alle, eller er der nogen man skal huske at sige undskyld til, er der nogen man skal tilgive, er der noget man gerne vil ændre i det kommende år, nogle man gerne vil se mere til, har man husket at fortælle dem omkring en hvor meget de betyder for en.

Julemanden er for mig indbegrabet af hygge, glæde, sammenvær, tilgivelse, forståelse, overraskelser, små drillerier, minder, traditioner.

Hos børn bliver julemaden nok også brugt til at give noget glæde, hygge, noget at tro på, selv i de triste mørke kolde vejr.

Det tror jeg at man som voksen lidt glemmer, man glemmer, at man skal have noget at holde fast i, fast i de gode ting, de hyggelige ting, de ting der glæder en i de triste studen, og ikke kun i julen, men i hele året, man skal huske de gode stunde når alt virker svært, det kan være svært, men man kan i det mindste prøve.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar