mandag den 1. december 2014

DEN 1. DECEMBER – JULLES VÆRKSTED

Langt oppe i det kolde nord, der i Grønland hvor sneen ligger noget så fint, i flere mile og er rigtig dyb, der i en højde ryg er der et værksted, i dette værksted arbejder jeg, Bo Langøre, sammen med alle de andre nisser der er på dette sted, vi laver gaverne, som Julemanden Julle skal dele ud til alle de artige børn i hele verden.

Inde på værkstedet er vi i gang med alle gaverne, vi har arbejde de sidste tre måneder for at få gjort maskinerne klar til brug, vi fik maskinerne klar for lidt over en måned siden, så gik vi i gang med at lave gaver til verdens artige børn, så garverne kan blive færdige til tiden, der har været arbejde i døgn drift for at nå det, vi har arbejde og arbejde.
Vi ved dog ikke helt hvad alle de artige børn ønsker sig, men vi ved at der altid er en masse der ønsker sig bamser, tog, dukker og skibe, så det er dem vi arbejder med i den sidste tid, indtil at jeres ønsker kommer, om det så er med Himmelønskerne eller med post.

Vi hjælper hinanden når der er brug for det, vi har alle vores opgaver i denne tid, og så gør vi vores bedste for at hjælper Julle med at få ordnet alt det praktiske med oppyntningen, bagningen, klar gøre af de forskellige ting, og vigtigst af alt gaverne, så opstår der også nogle gange nogle problemer med tingene, som skal ordenes, hvilket vi også skal have ordnet.

Der er mange forskellige værksteder, en til legetøj biler og maskiner, dukker, næsten alt hvad børn ønsker sig, og der er en stemning på alle værkstederne, som man ikke finder mange andre steder, vi ved hvad vi skal og hvis en laver noget anderledes uden at have sagt det, så går det ud over alle de andre.

I dag var jeg den ekstra hjælpende hånd på flere af værkstederne, der var mange steder de var løbet tør af nogle ting i det jeg kommer der ind, så jeg henter de ting og fragter det hen til dem, så de skulle have nok til alle gaverne, men det ved man jo aldrig med sikkerhed, for man ved aldrig hvad børnene ønsker sig.

Der er en stor Hall, der fra føre der flere døre fra, i den ene side kommer man til alle værkstederne, i den anden side kommer man til køkkenet, spisesalen og ud til kanen og rensdyrene, i midten af Hall’en er der en stor trappe, den føre op til Julle’s private hjem, men også til soveområderne til alle os nisser, Julle’s kontor ligger først for når man kommer der op.
Jeg har hele morgen rendt rundt for at finde alle de ting, som der skal bruges på de forskellige værksteder, da det lød over radioen, at Julle vil snakke med mig oppe på hans kontor, så jeg skyndte mig der op.

"Bo Langøre, kan du fortælle mig om der er kommet nogen breve endnu?" spurte Julle
"Der er desværre ikke kommet nogen, efter hvad jeg ved, men vi må da håbe at der snart kommer nogen."
"Ja det er jo første december.”
"Men vi må jo bare håbe at brev snart kommer, for jo flere dage der går, jo mere får vi at lave."
"Ja det er rigtig, nå men tjek lige om julepynten er som det er, for så er det lettere at ordene når vi når så langt, og send en gruppe ud og hente et juletræ, den kan sættes uden for indtil vi får brug for den. "
"Jo det skal jeg nok gøre, Julle."
"Du skal også huske at sætte den nye ind i de ting, som hun skal."
"Skal jeg nok huske."
”Husk også lige december digtene, for de skal jo også læses op i dag.”
”Skal jeg nok”

Jeg fandt ti af de andre, som jeg sendte ud og hente juletræet, så det lå klar uden for, imens gik jeg selv op for at tjekke om alt pyntet er klar, hvert værksted har deres, og så er der det til privaten, det til juletræet, det til sovesalene, det til køkkenet og spise salene og alle de andre steder der skal være pynt.
Det tog noget tid at kigge det igennem, pludselig stod de ti nisser der, de har lagt juletræet uden for, nu skal de så hjælpe mig med at sætte alt pynten ned på de rigtige værksteder og de forskellige rum, så det står klar til oppyntning i morgen, det er de nye nisser der skal hjælpe med at pynte op.

Radio klokkerne lød igen, alle er spændt på hvad der bliver sagt, når det er den første december, for julen nærmer sig, og alle glæder sig, og nu hvor første december er ved at være over, så håber alle på, at der er digtene der bliver læst op.

”Hohohoh, så er det jul i nisse land, og vi skal have de digte læst op, som jeg ved at I alle har ventet spændt på.” lød Julle’s varme stemme ud over radioen, alle maskinerne var blevet slukket for, så de ikke larmet imens digtene blev læst op.

”Det første digt i dag hedder: Du og jeg
Bare du og jeg
Vi har noget sammen
For det er som om at vi er i familie
Vi har det sjovt sammen
Der bliver grinet og lavet ballade
For i venners lag
At være sammen endnu en dag
Med en man holder af
Selv når vi er en ener
Så har vi noget at grine af
For i venners lag
Vi har det sjovt
Hver dag
Vi snakker og ler
Og meget mere
Vi græder og trøster
Når det trykker
Vi rækker hinanden hånden
Når der er brug for det
For du er den sande ven
En af dem man aldrig ville glemme
Så du er den bedste
Og det gør
At du og jeg
Ville være de bedste venner”

Flere af nisserne har tåre i øjne, for de har arbejdet så hårdt i de sidste tre måneder, at de har glemt deres venner og familie, og så blev de lige mindet om at de skal huske dem i denne tid.

”December du er så dejlig en måned
For der sker så meget godt
Der bliver pyntet op
Der spredes dejlige dufte
De bagte småkager fra køkkenet
Appelsiner og gran er en skøn duft der til
Julemusikken der spiller en trille
Et advent lys man tænder
For at sprede lidt varme
For ej at for glemme
Noget af det vigtigste ved julen
Den dejlige hvide sne
Der daler ned
Fra himlens top
For at gøre en glæde stor
Vi more os vi har det sjovt
Du har nogle små vindstød
Du fortæller bare at du er her
Imens du spreder glæder
Til os og dem vi har kær
Decembers oplevelser
Er så dejlige store
Tak december for dine oplevelser”


Alle klappede af glæde, for nu er julen rigtig starte. Det var så første dag i Nissernes land der oppe i det kolde nord, følg med i morgen, det kan være der sker noget nyt og spænende.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar