søndag den 14. december 2014

DEN 14. DECEMBER – ADVENTS DIGTEDE

Alt gik som planlagt med gaverne, det hele gik fint, jeg hjalp til alle steder, Julle kaldte mig ind til ham, for han skulle snakke med mig om noget, så jeg smuttede op til ham for at høre hvad.
"Julle, du ville snakke med mig."
"Ja, du skal gå ud på værkstederne, og finde en fra hvert værksted, som skal sætte sig sammen og skrive et dig om afvent, og det de forbinder med advent, de kan jo altid spørgere alle de andre nisser om hvad de forbinder med advent."
"Det ville jeg så gøre med det samme, så de kan komme i gang med det samme, så kan de nå at blive færdig med digtet."
Jeg kom hurtigt ud af kontoret igen, for at finde de rigtige, jeg gik fra værksted til værksted, kiggede og spurte alle nisse om nogle ting, så jeg kan finde de rigtige nisser til opgaven.

Efter et par timer, gik jeg en runde mere, fra værksted til værksted, for at få den ene fra hver værksted til at komme op og sidde i spisesalen, så de kunne få af vide hvad de skulle.

Jeg gik der op og alle sad og ventede på, at høre hvad jeg ville dem, jeg stod lidt og kiggede på dem, for at sikre mig at det er de rigtige.
"Nu skal I høre, Julle har sat mig til at finde en fra hvert værksted, som så er blevet jer, I skal sammen skrive et digt om advent, hvad advent siger jer, I må gerne snakke med de andre på værkstederne, hvis I ikke selv har nogen ideer, så skal I hænge den op, når I er færdige med den, den skal hænge på hvert værksted, så alle kan se den. Det er bare at gå i gang med den."
De gik med det samme i gang med at skrive deres ide om advent, så de kan få skrevet digtet, de vidste med det samme, at de andre ikke skal hjælpe dem, så de kunne arbejde med digtet.

Efter nogle timer hænger de papiret op på deres værksteder, på det værksted jeg er på, bliver digtet læst op, så alle fik det hørt.

"Vi tænder et lys
For søndag det er
Advent vi skriver
Ved denne tid
For ej at forglemme
En krans af gran
Jule måneden vi er i
Så advent lys spreder
Jule glæde
Lyset det varmer
I hvert et rum
Advent lyset skær
Bliver det hele meget kært
Det lyser op
I dens enestående budskab
Om traditioner ved juletid"

Alle var glade for det digt der kom ud af det, alle de nisser der ikke havde været med til at skrive digtet, synes at det var en god idé at der var nogen der skrev et digt, så alle var glade for det.Ingen kommentarer:

Send en kommentar