mandag den 15. december 2014

DEN 15. DECEMBER – JULLE’S UHELD BRINGER ARTIGLISTEN FREM

Jeg har lagt alle bøgerne frem oppe på Julle’s kontor, men Julle er der ikke selv, jeg prøver, at kalde ham over radioen, men han er stadig ikke kommet, selv om der nu er gået ti minutter, så jeg vil gå ud og lede efter ham.

Jeg gik forbi køkkenet, for jeg ved at Julle godt kan lide at gå der ud og få nogle lækkerier, varm kakao og julekager, Julle elsker det, som alle de artige børn i hele verden også godt kan lide, så det er forskelligt, hvad han får i køkkenet, men Julle var ikke i køkkenet.

Så gik jeg igennem alle værkestederne, men Julle er ikke på nogle af værkstederne, og ingen af dem har set ham, men nogle af de andre nisser nævnte, at han nok enten er hos rensdyrene eller i privaten, for de har heller ikke set Jullemor i dag.

Jeg gik videre ud til rensdyrene for at kigge, men Julle er der ikke, men når jeg alligevel er her, så gir jeg da lige rensdyrene nogle gulerødder og så kæler jeg dem lige bagved øret, de nyder det rigtigt, der bliver kælet for lidt med dem i denne tid.

Nu har jeg så været det hele igennem, hvor det er muligt at Julle er, det er kun privaten jeg mangler, så der skyndte jeg mig op, Jullemor åbner døren, men Julle er der heller ikke, hun vidste ikke hvor han er, så vi satte alt arbejde i stå, for at finde Julle, men der gik ikke længe før at han blev fundet.

”Julle er fundet, der er ude i træ rummet, der er find noget, som han kan varme sig på.” det er Knud Knold der kom og fortalte det.
Nogle fik lagt nogle tæppet op på hans kontor, og så fik vi hjulpen ham der op, alle gik tilbage til arbejdet, Jullemor og jeg er blevet oppe hos ham.

”Julle-skat, du skal have benet op, så det ikke hæver så meget, og så skal du forholde dig i ro resten af dagen.” kom det med en meget bestemt stemme fra Jullemor
”Det er unødvendig, jeg har travlt med så meget andet.” lød det undskyldende fra Julle
”Hvis du har travlt, hvad skulle du så lave ude i træ rummet?”
”Jeg vil lette presset for nisserne og hente noget træ til dem, så de ikke skal komme til at fryse, da det væltet ned og jeg snublet bagover, så fik jeg noget af det ned over min fod, så jeg ikke kunne bevæge mig.” Julle var opgivne i stemmen, han ved godt, at han bliver nødt til at sidde stille her.
Jeg kigger på Julle ”Jamen, så kan vi jo bare bruge tiden til at kigge artiglisten igennem igen nu, så er det ordnet, så kan vi lige så godt benytte os af din fod. Bøgerne ligger klar lige der, så det er bare at gå i gang.”
”Ja, det kan vi godt, jeg har da glemt alt om den liste. Men så vil jeg også have et stort krus kakao med flødeskum og småkager til.”

Jullemor gik ned i køkkenet og hentet det til Julle, jeg fik også et krus med, men jeg kan ikke drikke nær så meget som Julle, så mit krus er ikke helt så stor, men da Jullemor kom tilbage med det, så er vi godt i gang med at kigge bøgerne igennem.

”Julle, har du hørt fra nisserne ude i verden? For det skal jo så ændres.”
”Øhh, det har jeg ikke lige fået tjekket, har ikke lige haft tid til det, men kan du tjekke nissegrafoen? Print det ud, så kan vi tjekke det på skrift, så vi ikke glemmer hvem der skal ændres.”
Jeg hopper ned af stolen og gik over til nissegrafoen, det er en maskine hvor Julle kan sende beskeder til alle nisser i hele verden, både snakke med dem, men også skrive til dem, så jeg skal lige indstille maskinen rigtig, så den printer det hele ud.
Jeg trykker på print knappen og der kommer mange sider papir ud af printeren, jeg tager den første stak over til Julle, som han begynder at dele op, imens henter jeg en ny stak, men der kommer bare flere.
”Hvornår har du sidst tjekket maskinen, Julle? For jeg har endnu ikke set en eneste side, som er fra december?”
”Jeg tjekket den for nogle måneder siden, lige efter vi gik i gang med at gøre maskinerne jule klar, der skrev jeg ud til alle nisserne i hele verden, siden har jeg ikke tjekket den.”
”Julle, du ved, at du skal tjekke den hver dag, nu har du ekstra travlt, men nu kan vi ligge alle de her til side, så kan vi svare på dem bagefter, for artiglisten er det vigtigste lige nu.” jeg røstet på hoved, da jeg gik over for at hente den femte stak papir.
Nu har vi da nået til december, så dem skal vi bruge ved bordet, endelig kan jeg høre maskinen stoppe, men det er også nogle store stakke af papir, jeg er nødt til at tage dele den op i to stakke for at løfte dem over.
Julle og jeg tog en stak hver og begyndte at dele dem op, hvis det har noget med listen at gøre, så bliver de lagt i en stak og alt andet bliver lagt i en anden stak, når vi når halvvejs igennem stakkene, så begynder Julle at følge artiglisten op, så det passer.
Så forsætter jeg med at dele op, det tager en del tid igennem i dag, for vi bruger en masse tid, som vi kunne have sparet, hvis Julle havde tjekket den nissegrafon, når jeg er færdig med at dele dem op, så skal jeg til at skrive svar tilbage til de nisser der har skrevet til Julle om artiglisten.

Der er nu gået nogle timer, hvor vi fik tjekket alle de bøger der er, vi er begge to meget trætte, jeg mangler kun at skrive tilbage til omkring 50 nisser, da Julle pludselig kommer fra Julle ”Klokken er mange, den er langt efter aftensmaden, vi fik heller ikke frokost, skal vi stoppe for i dag, så kan vi starte med de sidste i morgen. Så kan vi gå i seng og sove ud, så vi er frisk til i morgen.”
Jeg kigger over på Julle, han er ved at falde i søvn, jeg trækker vejret dybt, endelig siger han det, jeg har ikke vil sige noget til ham, fordi jeg har presset ham, fordi han ikke havde tjekket nissegrafoen i så langt tid.
”Men Julle inden vi går i seng, skal vi så have noget at spise?” jeg kan mærke min mave rumler meget.
Julle køre hans hånd rund på hans mave, jeg ved at det betyder, at han er sulten, så vi gik ned til spisesalen, og fik nogle af de andre nisser til at komme med noget mad til os, vi sad lige så stille og bare nød maden og den stille julemusik der bliver spillet på radioen.

Vi gik direkte op til hver vores senge, da jeg lagde mig på sengen faldt jeg i søvn.

Dette billed er lånt fra nettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar