tirsdag den 16. december 2014

DEN 16. DECEMBER – SVAR PÅ NISSERS NISSEGRAFOEN

Jeg vågner lidt forvirret, for jeg ligger oven på min dyne og jeg har alt mit tøj på, jeg fik slet ikke skiftet til nattøj i går, jeg kigger rundt i sovesalen, men der er ikke nogle andre nisser der, alle de andre er stået op, for at arbejde, jeg kan trøste mig med, at de andre i den anden sovesal sover, fordi de har haft nattevagten.

Jeg gik ned i spisesalen, hvor Julle sad sammen med Jullemor, jeg gik hen og satte mig hos dem, jeg kan se på Jullemor, at der er noget hun er sur over, hun kigger på mig.
”Bo Langøre, du skal være ærlig, for Julle vil ikke fortælle mig det, måske du vil. Jeg vil gerne vide hvornår I blev færdige i går aftes, for Julle kom først op efter jeg var gået i seng. Hvor gik du op i seng? Gik Julle også op samtidig som dig?”
Jeg kigger ned på min tallerken og ruder med maden, jeg vil helst undgå at svare på spørgsmålet, da jeg ved, at Jullemor ikke vil have, at Julle skal arbejde for sent, for hans søvn betyder meget for ham, for han bliver for doven af at sove for længe om formiddagen, det mener Jullemor.
”BO, hvornår sent blev det?”
”Det var lige før midnat før vi gik i seng, men så havde vi også spist inden vi gik op.” jeg kan ikke se på Jullemor eller Julle, for jeg ved, at det er for sent.
”Midnat, Julle, MIDNAT, du ved at du skal være i privaten senest klokken 21, og så spiser du lige inden du går i seng, du må ikke spise inden du går i seng, hvad sker der for dig?”
”Jamen jeg havde glemt at tjekke Nissegrafoen i flere måneder, så da vi skulle tjekke artiglisten, så skulle vi jo bruge alle svarene fra Nisserne i hele verden, men der kom store stakker af papir med beskeder fra de sidste tre måneder.” Julle er meget flov, kan jeg høre i hans stemme
”Så kan I da bare dele dem op, så kan I jo bruge i dag på det.” Julle afbrød Jullemor og siger så ”Vi delte dem op, så dem til artiglisten blev taget i går, vi mangler dog, at svare på 50 af beskederne endnu, men der er stadig flere hundred at svare tilbage på ud over de 50 fra artiglisten.”
Jullemor er blevet godt sur, hun rejste sig sur op, hun gik hen til køkkendøren, lige i det hun tager fat i håndtaget, så kigger hun tilbage på os ”Jeg henter jer klokken 13 og 18 til frokost og aftensmad, Julle, i dag SKAL du komme op klokken 20 i private, for jeg vil ikke være alene igen i aften.”
Hun åbner døren og gik igennem, men hun fik smækket med døren, så alle i køkkenet er klar over at hun er sur på Julle og lidt på mig.

Vi kigger så på hinanden, vi ved, at vi skal skynde os i dag, for ellers kan vi ikke nå at blive færdig til tiden, så vi gik op på kontoret, men vi er stadig i dårlig humør, Julle er den der er mest trist, fordi han er ikke glad, at Jullemor er sur eller ked af det.
”Jeg skal finde ud af noget der kan Jullemor glad, men jeg ved ikke, hvad jeg skal give hende.”
”Hvad med at vi skynder os at få svaret på alle de beskeder her, så kan du jo lave en romantisk middag, som kun er for jer to oppe i privaten? Det tror jeg, at hun vil kunne lide.”
”Det er en god ide, men så skal vi være færdig klokken 18, tror du, at vi kan nå det?”
”Ja, Julle, hvis vi gør det rigtigt, så kan vi godt nå det, jeg går i gang med at svare på de 50 beskeder fra i går. Så kan du jo lige snakke med kokken og få planlagt aften.”
Julle gik med det samme ned til kokken, der gik cirka en halv time, så kom Julle tilbage fra køkkenet, så var det i orden, jeg har i mens fået svaret på de 50 beskeder.
”Jeg er gået i gang med dele de sidste beskeder op, så alle dem der er fra de samme personer ligger sammen, så du har lettere ved at svare på dem.”
”Det er i orden, så går jeg i gang med at svare.” Julle tog røret og indtalte hans beskeder, så bliver de skrevet ned i systemet, når alle så er indtalt, så kan vi bare trykke send, og så sender den alle på engang.

Da døren gik op klokken 13, så har vi nået cirka en tredje del af beskederne, vi kigger på hinanden, og vidste at vi skulle stoppe, men vi vidste, så også at vi nok skal nå resten i eftermiddag, for når vi har nået så meget på to en halv time.
De sidste to tredje dele af beskederne, er hvor det er mange af de samme nisser der har sendt flere beskeder, så vi skal ikke sende nær så mange beskeder ud til folk.
Vi gik ned og satte, vi vil gerne spise hurtigt, men det kan vi ikke, for Jullemor sidder der også, hun vil ikke have, at Julle skal spise hurtigt, for det er ikke sundt, fordi kroppen ikke kan fordøje kroppen, hvis man ikke får tygget maden ordentligt når man spiser hurtigt.
Lige nu er det bare træls, da Julle gerne vil være færdig med beskederne, så han når at blive færdig til at overraske Jullemor og forkæle hende.

Vi fik lov til at gå klokken 13.30, vi skynder os op på kontoret, tiden gik bare så langsomt her i eftermiddag, vi prøver, at skynde os, men det er svært, for man kigger hele tiden på uret, og tiden går så langsomt.
Klokken blev 17.30 da jeg endelig kan trykke send, så alle beskederne bliver sendt, så kunne jeg gå hen og tjekke op på alle værkstederne, da jeg ikke har været der så meget i de sidste to-tre dage, så skal jeg lige have tjekket om alt er i orden.
Julle gik omgående op i privaten, for at se om alt er i orden, så fik han også klædt om til middagen, nu nærmer tiden hvor Jullemor skal have sin overraskelse, så Julle kalder over radioen at Jullemor skal komme op i privaten, for han venter på hende.

Der gik et par minutter, da Jullemor gik der ind, og ingen af os nisser, så dem resten af dagen, så de må hygge sig godt der oppe, men hvad der skete i privaten, det er kun hvad vi kan forstille os, for det får vi aldrig af vide. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar