tirsdag den 2. december 2014

DEN 2. DECEMBER - JULEBAGNINGS DUFT OG -OPPYNTNING

Jeg fandt et brev fra et barn et sted der ude i verden, så nu galte det om at få givet brevet til Julle, det ville han gerne have med det samme, det ved jeg.
Jeg løb op til Julle for, at fortælle ham om det, men han var ikke på hans kontor, så jeg begyndte, at lede efter ham, men jeg kunne ikke finde ham nogen steder, så jeg fandt Jullemor i køkkenet.

"Jullemor, Jullemor, har du set Julle? Jeg kan ikke finde ham, og det er vigtig, meget vigtig, men jeg kan ikke finde ham."
"Hvad er det der er så vigtig?"
"Jeg har fundet det første brev, og vi har endnu meget mere at lave, vi skal have pyntet op og lavet julebagning, og der er så mange andre ting vi skal nå, vi plejere jo altid at have meget travlt, selv når vi føler vi er med, men vi er jo ikke med lige nu, derfor skal vi finde Julle."
"Ja vi har meget travlt, det kan jeg godt se, men jeg ved at Julle er inde i privaten, jeg går ind efter ham og siger at han skal komme op til dig oppe på hans kontor, bagefter går jeg i gang med bagningen, er det i orden med dig, Bo Langøre?"
"Ja det er helt i orden, jeg løber der op og venter. Tak Jullemor"
Jeg stod spændt og ventede på Julle, for jeg ved at han er glad for at få det første julebrev der kommer hvert år, spichelt efter det år, hvor der ikke kom nogen breve før den 8. december, så er det som om at glæden af gaver er blevet bedre.

Jeg kunne ikke stå stille, for det var for første gang mig der fandt brevet, det er aldrig sket før, og det første brev er det vigtigste brev af hele året, jeg ved enlig ikke hvorfor at det er den vigtigste, men det fortalte Julle mig det år, hvor brevene ikke kom, at det første brev er det vigtigste brev.
Nu gik døren op og ind kom Julle, han kiggede på mig med hans meget kærlig blik, han kunne se på mig, at jeg ville fortælle ham det, så han lod, som om han ikke vidste det, det ved jeg.

"Jullemor fortalte mig, at du havde noget meget vigtig som du ville fortælle mig, hvad er det."
"Det første brev er kommet, så vi skal nå ekstra meget inden juleaften."
"HOHOHO ja, Bo Langøre, ja det har du forstået rigtig, jeg læser lige brevet og så oplyser vi de andre om det, og så pynter vi op, Jullemor er jo gået i gang med bagningen, men en gruppe ude i køkkenet, men hun kommer også med ud på trappen om et øjeblik. Hvis du så går op og kalder alle sammen ved trappen så kommer jeg der om et øjeblik."
"Ja, det ville jeg gøre med det samme."
Jeg løb op til central, hvor der bliver styret alle maskinerne, fordi der er en radio som man kan give en besked ud over alle værkstederne, soveområderne og i Julle’s og hans kones private hus, altså alle steder.

Det kan gøre at man kan slippe for at rende rundt til alle steder, så går det meget hurtigere, for når man er en nisse, som jeg er og stort set alle de andre, så er det lettere på denne måde.
Jeg fik gjort så alle ved at der kommer en besked, fordi der var en bestemt lyd alt efter hvad det er der skal ske, og Julle har også sine egne lyde, efter lyden kunne jeg se ned i et af værkstederne, at de stoppede med at arbejde, for at lytte efter hvad der ville blive sagt over radioen, jeg stod lidt, for at finde de rigtige ord.

"Det første brev er kommet, alle skal derfor mødes foran den store trappe med det samme, Julle ville komme om et øjeblik og så skal der pynts op og bages."
Så kom afslutningens lyd, så alle vidste at beskeden var slut, jeg kunne se jublen udbrede sig, og maskinerne blev stoppede, så alle de andre nisser begyndte at vandre hen imod trappen.

Jeg gik ned til trappen, der stod allerede en masse, men der blev ved med at komme en masse nisser frem, mange ser man næsten ikke noget til man kommer næsten ikke rundt til alle værkstederne i juletiden, men man kommer der, og så er der altid nogen der hviler sig, imens andre arbejder.
Så det er den måde man virkelig kan se hvor mange der er på fabrikken, selvom at vi er så mange så har vi det godt sammen, vi har det altid hyggeligt sammen, det kan man bare se nu hvor vi står her, alle har det sjovt, griner, hilser på hinanden, og jubler sammen.

Lidt efter at vi alle er samlede kom Julle og hans kone ned af trappen, og standset halvvejs nede, Julle løftede sin hånd op i luften, imens smilede han og man kunne svagt høre ham, man kunne høre "Ho ho ho", det var en meget varm klukkende der kom.
Der blev stille, så det kun var Julle man kunne høre, så stod han og kiggede på os, han tog nu brevet og løftede op, og vi begyndte at juble igen, men stoppede efter et styk tid.

"Brevet er kommet, og det betyder at julen er startede, vi skal have pyntet op, og to fra hvert værksted skal gå med Jullemor i køkkenet og bage julekager, og så kommer kagerne ud til jer når de er færdige, om cirka fire timer."
"Julle, du skal huske at der skal to fra hvert værksted med dig op og hente jule pynten på loftet, og der skal være nogle der henter juletræet og pynter træet."
"Ja det er rigtig, vi skal have ti der ville hente juletræet ind og pynte det, og så er der to fra hvert værksted der skal med mig op og hente pynten til jeres værksted."
Alle gjorde som Julle havde sagt, og der gik ikke langt tid inden at de er godt i gang med pynte op, så begynder der at sprede sig en dejlig duft af kager over hele alle værkstederne.

Jeg kan mærke på dem alle sammen at julestemningen er begyndt at sprede sig på alle værkstederne, jeg gik rundt og hjalp med nogle ting her og der, så godt jeg kunne, der var noget at hjælpe med alle steder, og så endte jeg oppe i køkkenet, hvor de var ved at ordne det sidste med kagerne, men de første var blevet sendt ud til værkstederne, og det kom flere og flere af sted.

Nu er der pyntet op og bagt kager, og så er det bare at starte maskinerne igen, jeg kunne mærke på alle sammen, at der var kommet en god stemning, og alle var i et bedre humør til at arbejde videre med alle gaverne til hele verdens artige børn.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar