søndag den 21. december 2014

DEN 21. DECEMBER – ADVENDT KYSSET

Jeg kommer ned i spisesalen, alle snakker om Nissepolitiet, det er ikke tit de er på værkstedet, de rejser normalt rundt i verden og løser problemerne imellem alle nisserne, nogle af dem på værkstedet har aldrig mødt dem, men de kendte kun om dem fra andres historier.
Lille-Bille sidder allerede ved Røde Rose, hans arm er langt omkring hende, de sad og grinet ved deres bord.
Jeg vil helst sidde alene, men kan ikke få ro her inde, så jeg tager mit mad med mig ud til rensdyrene, der sidder jeg lige så stille og spiser, da Julle og NP kommer der ud, vi snakket lidt om Lille-Bille, så gik jeg tilbage til spisesalen.

Jeg går videre da der skal gøres rent på alle de fleste værksteder, da der ikke kun kommer få juleønsker ind de sidste dage inden juleaften, alle ved at vi rejser den 23. december, så alle børn ved at de sidste gaver bliver pakket den 22. december.
Jeg går ind på de forskellige værksteder for at sætte nisserne i gang med at gøre rent, men på hver værksted tager jeg nogle nisser med der skal gøre rent andre steder, nogle bliver sat til at gøre rent på sovesalene, nogle i Hall’en, nogle skal slæbe noget mere brænde ind, så der er fyldt op på sovesalene, opholdstuerne og alle de andre steder.
I dag gør vi også køkkenet rent, så det er klar til de næste dages madlavning til den store julefest, men da vi er så mange nisser, så er der også tid til at afslapning ind imellem, så alle får noget glæde af julens.

Der er små drillerier rundt omkring, alle er begyndt at slappe af og nyde jule tiden, der er nogle der får vandet til at skifte farve, så den der tænder for vandhanen, så kommer vandet ud med personens ynglings farve, hvis nissen skal drikke det, så har det nissens ynglings smag, det er altid hyggeligt, nogle gange kommer der grønsager ud af vandhanen, men kun hvis nissen har været lidt sur på det sidste.

Det er ved at sent, da jeg nogle mindet mig om, at vi ikke har tændt det sidste lys i adventskransen, jeg fik alle samlet i Hall’en, Julle og Jullemor kom ned af trappen, og inden længe var det sidste lys tændt.
Lille-Bille står lige ved siden af mig, men han løber hen til Røde Rose og giver hende et stor kys på kinden, alle grinet af det, men klappet alligevel, fordi det var lige hvad de trængte til, en påmindelse om at julen også handler om kærlighed og nærvær med dem man holder af.

Lige så stille listet alle af sted, for at gøre deres opgaver færdige, så kom Julle og NP hen til mig, for at fortælle at NP bliver her julen over, kun hvis der opstår noget stort, vil NP og resten af Nissepolitiet rejse videre, men ellers bliver de.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar