mandag den 22. december 2014

DEN 22. DECEMBER – JULE KØKKENET

Vi er nået så langt med gaverne, der er blevet valgt en stor gruppe nisser, hvor de skal hjælpe til oppe i køkkenet med maden, jeg skal hjælpe til i køkkenet, men jeg skal også tjekke op på alle gaverne, og sikre mig at de sidste bliver pakket rigtig ned i kanen, når der så er nogle nisser der er færdige skal de sendes i køkkenet, for at hjælpe der.

Der skal laves meget mad til juleaften, og der er kun to dage til at få maden lavet, og når vi nu er ved at være færdige med at lave alle de gaver, så er det maden vi skal i gang med, fordi det ikke har været muligt at gå i gang før, da vi haft travlt med at få pakket alle gaverne.

Der er stadig nogle der arbejder på de sidste gaver, men der er ikke så mange gaver der mangler, der er samlede folk i to værksteder, til at lave gaverne færdige, så er der ti værksteder der pakker, og så er der nisserne fra tre værksteder der er i køkkenet, for at nå det sidste inden turen i morgen.

For i morgen når Julle og jeg er taget af sted, så skal de andre nisser gør klar til den store julefest i spisesalen, så derfor er det vigtigt at vi får lavet en stor del af maden i dag, for der er også meget der skal laves i morgen.

Inden længe var de sidste gaver pakket i sækkene, jeg fik de andre til slæbt sækken ud i kanen, så gik jeg op til køkkenet, hvor de var i gang med at skære rødkålshoveder ud til hjemmelavetrødkål, og så var der en gruppe der er i gang med at finde kartofler frem så de i morgen kan blive skraldet, flæskestegene lægges klar i køleskabet til den 24. december, hvor de skal i ovnene.

Vi grinet højlydt i køkkenet, for vi snakkede meget om nogle af de ting vi af oplevet i løbet af livet, vi er nogen der kan nogle historie der er nogle være nogen, så gik døren op og der stod Julle.

"I more jer nok rigtig?"
"Jaaaaa, vi har det sjovt, de kan nogen historier, fra da de var nisser på gårdene rundt i verden."
"Ja, det kan I nok skrive mange erindringer om, det må i gøre en gang. Nå men jeg ville lige se, hvor langt I var noget."
"Jamen vi er med planen."
"Godt, så går jeg ned og forsætter med at pakke gaverne."
Vi knoglet videre, for at nå det, men det er hårdt, der begyndte at komme flere ind i køkkenet for at hjælpe, det begyndte at gå hurtigere, vi begyndte at være for mange, så nogle af de første i køkkenet, blev nu sendt ud, hver gang der kom en gruppe ind var der også en gruppe der gik ud.

"Nu er vi vist færdig med at ordene de kålhoveder og kartofler, så skal der ryddes op og gøres rent, så det er klar til i morgen. Hvis alle tager en part er det hurtigere overstået."

Inden længe er det overstået, så vi kunne slukke lyset, og gå ind og hvile os, så alle er klar til i morgen og det arbejde der kommer det, for det bliver også hårdt arbejde for alle de andre nisser her på værkstederne. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar