onsdag den 24. december 2014

DEN 24. DECEMBER – JULEFESTEN

I dag er det første gang jeg ikke er på værkstederne, Julle og jeg er på vej tilbage til værkstederne, men jeg ved hvad de andre laver lige nu, vi gøre det samme hvert år, der er nogle faste ting der skal laves, men ellers laver vi bare sjovt, vi slogser i sneen, vi laver drilleri imod hinanden, vi hygger os helt igennem, for i dag kan vi bare slappe af.

Jeg glæder mig til at komme tilbage og feste igennem, vi skal fejre juleaften og fejre at vi nåede det hele til tiden, og det hele endte godt til sidst, og så skal digt konkurrencens vinder findes, alle glæder sig altid til denne aftens fest, for den betyder bare at det hele er nået til tiden.

Det er først på eftermiddagen, da vi lander i en skov, vi kaster noget trylle støv ud over os og pakker kanen og rensdyrene ind i et tæppe der gør det hele usynlig, vi går hen til stalden lige i nærheden, der er lys inde i stuehuset, juletræet står pænt tændt, der er glade mennesker der inde, Julle og jeg står i et øjeblik og nyder synet.
Vi går ind i stalden og finder Lille-Bille’s familie på loftet, hvor de står med alle deres pakket ting og er klar til at tage af sted, vi hjælper dem med at tage det hele med ud til kanen, med et er vi oppe i himlen igen og på vej tilbage til værkstedet.

Hen midt på eftermiddagen lander vi ved værkstedet, jeg får hurtig Lille-Bille’s familie ført op på Julle’s kontor, hvor de skal være indtil aftensmaden, jeg går ned og hjælper Julle med kanen og rensdyrene.

Julle kigger på mig ”Så skal vi bare lige i bad og skifte tøj, så melder jeg en besked om maden over radioen.”
Jeg skynder mig op i badet og får skiftet tøj, bagefter går jeg lidt rundt og snakker med de andre, alt er klar til julefesten, da radioen lyder.
"Ho ho ho, turen gik godt, så nu skal vi ind og fejre, at det er juleaften, så vi mødes i spisesalen om få sekunder til den store julemiddag."
Der er kommet en masse gaver under det store juletræ i spisesalen, duften af lækkert mad fra køkkenet er også spredt ud over det hele.

Inde i salen var alle i godt humør, jeg fandt min plads, de andre omkring mig begyndte at fortælle hvad de havde lavet siden vi rejse i går, de havde gjort så meget, men samtidig havde de fået slapper af.
Der er blevet kysset hjørne, det jeg synes er bedst ved julen i år er, at jeg var med Julle ude og dele julegaverne ud.

Der blev ringet med en lille klokke, som vi bruger her i spisesalen, så var alle klar over at der var en der skulle sige noget, vi kigger op på Julle, for vi vidste, at det var ham der skulle sige noget.
"Nu er det endelig jul, jeg håber, at I alle vil nyde maden. Men inden vi begynder at spise, så har jeg en overraskelse. Jeg vil gerne have Lille-Bille til at komme her op til mig."
Lille-Bille gik lige så stille der op, Julle kigger på ham ”Jeg har en overraskelse til dig, Lille-Bille, for da Bo Langøre og jeg har været ude med gaver, så stoppede vi undervejs, vi har nogle med tilbage til dig.”
Julle peger imod de to store døre i den anden af salen, som så går op, der står Lille-Bille’s familie, Lille-Bille løber ned til dem og giver dem et stor knus.
”Kom ind og sæt jer og spis med. Der er plads ved Lille-Bille og Røde Rose.”

Efter nogle timer, hvor der er blevet spist og hygget over bordene, rejser Julle sig op og siger "Det ser ud til at alle er færdig med at spise, så vi kan nu gå ud i hall, følg efter mig, stil jer rundt omkring juletræet, for nu skal der danset omkring den og synge."
Vi danset omkring juletræet i meget langt tid og sang mange sange, jeg elsker at synge, og så hjælper det også på at få de andres nissers humør op, hvis de er lidt nede i kuld kælderen, efter langt tid hvor vi har sunget, stoppede vi, for så at lade Julle sige noget igen.

"Der skal nu deles julegaver ud, når jeg råber et navn, så den der skal have gave, komme her op, og få den. Men husk at gave I får ikke må åbnes før alle de andre har fået en gave."
Det gik ikke langt tid inden at mange gode dele allerede havde fået en gave, de første der fik gaverne var dem der stod tættest på, da de så fik, gik de hen bagved, så de andre kunne komme frem og deres gave.
"Så har alle hvis fået deres gave, så må I gerne åbne. God Jul alle sammen, og tak for denne jul. Ho ho ho."
Sådan endte denne jul for julemanden Julle og hans nisser på værkstederne oppe i det kolde Grønland, det sted hvor børn fra hele verden drømmer om i hele december måned.Ingen kommentarer:

Send en kommentar