onsdag den 3. december 2014

DEN 3. DECEMBER - ARTIGLISTERNE

Hvert år denne dato tjekker Julle og jeg artiglisterne sammen, for at være sikker på om alle børnene er blevet placeret rigtigt, i forhold til om de er artige eller ej, vi har det hele til at stå i de store bøger, en bog for hver land, så der er meget arbejde med at tjekke listerne.
Hvert år er der de nogle ting som Julle skal igennem, han skal have tjekket artiglisterne, der er nogle ændringer på listen, som skulle tjekkes op på, det første tjek sker altid lige inden vi starte på at producere gaverne i august måned, så laver vi der efter en tjek hver måned, og i da er altid det sidste tjek.

Der er godt og vel et par million rettelser, men det var ikke noget nyt, det er der hvert år, så fik vi ordnet rettelsen, når vi tjekker listerne så tit og gør det ekstra meget, så er det for at finde ud af, hvilken kane Julle skal bruge når han skal ud med gaverne, for når han ikke har nogle gaver, så er det den lille han bruger, men han har fem forskellige størrelser af kaner.

"Julle, tjek lige denne person en ekstra gang, for det er en af de vigtigere personer der bliver tjekket."
"Ja det er rigtig, jeg skriver hende lige på listen over personer vi skal tjekke op på."
"Der er tre mere her, som kan komme på listen."
Efter et par timer, hvor vi har tjekket, er vi nået til det punkt hvor vi skal ud og rejse i kanen for at se om det virkelig kan passe at vi fik den halv million på uartig listen, Julle styre kanen, og jeg notere resultaterne.

Vi tager altid den lille kane, da den kan gøres usynlig, den gør også sådan at rensdyrene, Julle og jeg er usynlige, så ingen af de små børn i verden kommer til at se os, for det er dag når vi kommer og tjekker op på alle børnene i verden.
Selv om at Julle elsker at se børn sove, da de er mest uskyldige der, så elsker han dem også vågen.
Da vi havde været rundt ved alle sammen, var der nogen vi skulle tjekke op på en anden gang på vejen hjem, for at sikker os, at det var rigtig hvad vi så eller hvad.
Så var det bare at føre rettelserne til de store bøger når vi kommer tilbage, for så vi kan vi se det, og ingen løse papir nogen steder.

"Jeg spænder rensdyrene af, og så kommer jeg op til dig bag efter, og hjælper dig med at tilføre rettelserne til bøgerne."
"Ja, det er i orden."
Da jeg kom op på kontoret, kiggede Julle på mig, jeg kiggede rundt og fandt hurtigt ud af at vi manglede bøgerne.

"Hvem har taget bøgerne, Julle?"
"Min kone fortalte, at hende den nye skulle gøre rent her inde, og så jo være hende der tog dem og har lagt dem på plads da hun var her inde, nok fordi hun troede, at vi var færdige med bøgerne."
"Så finder jeg lige de rigtige bøger frem, så vi kan lave rettelserne."
Efter lidt tid kom jeg tilbage med de første to bøger og imens jeg hentede alle de andre føre Julle rettelserne ind i bøgerne, og da jeg så havde fået hentede alle bøgerne, kunne jeg så begynde at bære de første bøger tilbage igen, det sluttede at Julle kom ned med de sidste par bøger.

Så kunne bøgerne også komme til at stå i alfabetisk orden, der er så mange bøger i biblioteket, at det er vigtigt at de står i den rette rækkefølge, for ellers går der ikke langt tid inden man ikke kan finde de bøger som er vigtige, men det er jo bare at huske at fortælle hende den nye om det, så hun også ved det. 

Jeg var på vej hen til døren for at lade Julle få sin fred til at kigge bøgerne igennem, da han kigger op ”Bo Langøre, vi skal også huske at kigge bøgerne igennem igen, for der kan ske så meget i denne tid, det kan jo ske at børnene ikke opføre sig helt godt, vil du huske mig på et ekstra tjek, senere på måneden?”
”Ja, det skal jeg nok gøre, jeg notere det lige i min kalender, så det bliver husket, men du skal lige huske at kontante de nisser ude i verden, hvor der er uartige børn, så kan de måske nå at skrive tilbage inden vi tjekker dem igen.” og ud af døren jeg smuttet for så at finde min kalender frem og få det skrevet ind.

Hvis der er uartige børn ude i verden, så kontanter Julle altid de nisser der bor nærmest de børn, for i december er det deres opgaver ude i verden, at drille dem der ikke tro på nisser, så de kommer til at tro på os, men de skal også melde tilbage om de uartige børn, for det har vi ikke tid til at gøre her med alt det vi i forvejen har her på værkstederne.

Så Julle sender besked til dem alle, så skal de sende besked tilbage, det er også derfor vi skal tjekke artiglisterne en gang mere, hvor vi skal flytte rundt på alle dem der er blevet sat forkert.

Men selv om vi gerne vil have rettet op på de uartige børn, så bliver der også skrevet til alle de andre Nisser ude i verden, for at minde dem om at de skal melde tilbage om der er nogle børn der skal flyttes fra artiglisten til uartig listen.

Hvis der ikke er noget der skal ændres på artiglisten hos nisserne ude i verden, så må de gøre alle de nisse ting de vil, for at drille dem de bor hos eller gøre livet bedre for dem.

Der er mange historier igennem tiden om alt det der sker ude i verden, men det må vente, for nu skal jeg videre med alle mine opgaver.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar