lørdag den 6. december 2014

DEN 6. DECEMBER – RENSDYRENE

Hver eneste dag har jeg nogle faste opgaver som jeg skal lave, derud over hjælper jeg der hvor de har brug for en ekstra hånd, nogle dage opstår der et problem som skal løses, og det stå jeg for.
Hver morgen kigger jeg til rensdyrene, det er meget vigtigt at de har det godt, i det at Julle skal bruge dem foran kanen lille juleaftens dag til at fragte alle gaverne ud, men det var som at der var noget galt med dem i dag.
Jeg skal have dem ud af deres bokse for at skifte deres hø, men de ville ikke rejse sig op, så jeg kan ikke få dem ud, jeg kunne ikke finde ud af hvad der var galt med dem, men det eneste jeg havde bemærkede var at de ikke havde spist noget rigtig af maden her på det sidste.
Men det kunne jo også være fordi de var trætte efter at de har hentede juletræet i tirsdags, men det burde ikke være et problem, fordi de jo fragter gaverne ud hvert år uden nogen problemer, så det under mig hvis det er derfor.
Jeg hentede de to andre nisser der holder øje med dem resten af dagen, når jeg har gjort mit morgen arbejde med dem, for det skal løses, så de er klar til at fragte gaver ud lille juleaften.

"Var der noget galt med rensdyrene i går da I kiggede til dem? For der er problemer med dem nu."
"Der var ikke noget galt ved imens jeg havde vagten med dem, det må have været efter min vagt det skete så, men der blev jo også hentede juletræ i mellemtiden, siden jeg sidste tjekket til dem, jeg har ikke tjekket til dem siden tirsdag middag. Det har faktisk virkede som om de er blevet mere og mere udkørt de sidste par uger. Hvordan var de da du kiggede til dem, Søren halte tå, efter de havde været ude og hente juletræet?"
"Jamen de kunne faktisk næsten ikke gå, men hvis du siger, at du har bemærkede, at de var blevet trætte de sidste par uger, måtte juletræet jo bare være prikken over i’et. Det kan jo så ikke være min skyld, du skulle jo have nævnt det med deres træthed for flere uger siden, frem for nu, nu når vi måske ikke at løse problemerne inden gave udelingen."
"Du skal ikke stå og give mig skylden for det, I var ti der hentede det der lille juletræet, det kunne I jo godt have gjort uden rensdyrene, så du skal ikke stå og give mig skylden for det."
"Nu skal i to ikke komme op og skændes, jeg ville bare vide hvad der er galt med rensdyrene, så det kan rettes op på, så de kan nå at blive raske til lille juleaften."
"Du skal bare tie stille, Bo Langøre, du render bare Julle’s dengse, så du skal sletter ikke siger noget."
"Jørgen Krom, Søren halte tå og Bo Langøre, nu stopper I, der skal ikke komme noget ballade fra jer, hvad er problemet, du starter, Bo Langøre?"
"Jamen problemet er at der er problemer med rensdyrene, så ville jeg høre om de vidste noget, så fortalte Jørgen Krom, at de har virkede trætte de sidste par uger, og mener at det var dråben det med juletræet i tirsdag, hvor Søren halte tå ikke mener at det er juletræet skyld."
"Jamen skal vi så ikke gå hen og kigge til rensdyrene, og se om vi kan få løst problemet derhenne?"
"Lad os det."
Julle kunne godt se problemet, for rensdyrene plejer at rejse sig og være livlige når han kommer der ud, men der var kun en enkel der løftede hoved, ellers skete der ingen ting med dem.

Så kunne godt se problemet, selv da han kaldte på dem, så skete der stadig ingen ting, så vi skulle finde ud af hvad der var galt, vi prøvede at give dem vand, det drak de gerne, men både korn og hø ville de ikke spise, så vi regnede med at det er det der er noget galt med.
Vi gik ud i rummet med alle madvarerne til de dyr vi har, for rensdyr er jo ikke det eneste vi har, vi har mage flere dyr end det, vi kunne med det samme se problemet, det var gået i forrådnelse, så fik fat på dem der står for dette, så vi kan få det ordnet, så vi knokler for at få det dårlige ting ud og ind med noget frisk.
Så nu er der en chance for, at rensdyrene når, at blive raske, inden de skal med hjælpe med at fragte gaverne ud lille juleaften, de ville også gerne spise da jeg kom med frisk mad, der ikke fejlede noget.
Julle stod pludselige bagved os alle sammen igen og kiggede, vi havde ikke set ham, så da han pludseligt sagde noget, blev vi alle tre helt chokeret.

"Ja nu liver de lidt op igen, de skal nok klare den. Nu synes jeg, at I skal lægge jeres beskyldninger tidligere i da bag jer og undskylde over for hinanden, for vi skal ikke have nogen der er sure på hinanden."

Vi undskyldt til hinanden, og lavet en aftale om at hvis der var noget galt med rensdyrene frem over så skulle vi huske og fortælle det til de andre, for ellers kan vi ikke få den optimale pasning af rensdyrene, men nu skal de hvile sig til, så de kan blive raske.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar