søndag den 7. december 2014

DEN 7. DECEMBER – ADVENTENS LYSET

Alle stod spændt og ventet ved trappen på at Julle skulle komme, det er en tradition at Julle kommer med adventskransen, for så at hænge den op og få tændt lyset, og så skal der bagefter hentes en til alle værkstederne, så der kommer en på hvert værksted.
Pludselig kom Julle gående med en stor bog, som han gik og kiggede på, han havde ikke bemærkede, at vi stod der og ventede på at han skulle sige noget til os.

"Julle, har du ikke glemt noget?"
"Nej, hvad skulle det være?"
"Det er anden søndag i advent, vi venter på at du skulle komme med advents kransen, så vi kan få tændt lysene."
"Ja, men vi har ikke fået dem lavet, det har vi jo ikke har tid til, og så skal vi lige have dem lavet. "
"Jamen så er det vel at gå i gang med at lave dem."
"Ja, så skal der være en gruppe der ville hjælpe med at lave dem, og fået dem pyntet. Fem fra hver værksted laver dem, så skal halv delen af jer ud og hente gran og den anden halv del kan imens finde lys og pynt frem til dem, så skal I jo hjælpes om at lave dem og hænge dem op."
"Hvornår skal vi så mødes her igen og tændes den store der skal hænges her ud i Hall?"
"Hvis vi mødes i aften efter aftensmaden, så skulle der hvis være tid nok til at få lavet dem færdige, og så ville der være mørkt og så er der en anden stemning over det."
"Ja, så er det jo bare at gå i gang."
Alle gik i gang, de fleste gik imod værkstederne, og så var der en gruppe tilbage, hvor en gruppe gik ud og en anden gik op og hentet pyntet, jeg stod lidt og kiggede, Julle stod og så på hvordan alle gik hvert til sit, og han virkede ikke rigtig glad.

"Julle er der noget galt?"
"Nej, ikke rigtig, der er ikke noget galt."
"Det ser ellers sådan ud."
"Jeg er bare lidt stresset, og så hjælper der ikke at jeg glemmer ting, som vi skal have ordnet."
"Julle, det skal ordne sig alt sammen, en af dagene kommer det hele til at vende til mindre stress. Sådan er det jo hvert år."
"Ja det er rigtig nok, jeg må ned på legetøjet rummet."
"Så ville jeg hjælpe de andre når de kommer tilbage."
Jeg gik ud for at ordne rensdyrenes bure, nu hvor de ikke er der, de er med ude og hente gran, så er der plads til at få det ordnet, efter en lille time, var grupper tilbage fra skoven med gran, rensdyrene var glad for det friske hø i boksene, jeg lukkede dem der inde, og gik tilbage med de andre.

Da vi kom ind til de andre, gik vi i gang med at lave alle advent kranse, der var ikke så meget snakke, vi havde meget travlt, de skulle være færdige, det er et stort arbejde, fordi der er så mange værksteder.

"Kan I nå at blive færdige?"
"Vi skal bare hænge dem op, så er vi færdige, så vi kan godt samles bagefter maden, så du skal ikke bekymre dig, Julle."
"Det er i orden, så ville jeg gå op på kontoret igen."
Fire fra hver værksted tog en til deres værksted, og den sidste fra hver værksted, hjalp mig med gøre rent, så der ikke ligger alt muligt gran rester, og så fik vi hængt den stor op.

Efter aftensmaden gik vi alle sammen ned i Hall, og stod der da Julle og Jullemor kom ned for at være med til at tænde de to lys, vi fik en stige frem, så jeg kunne kravle op og tænde, da jeg var kommet til toppen, blev alt lyset slukkede.
Jeg have nogle problemer med tændstikken, men fik tænd stearinlysene, der spredte en glædes varme fra dem, og så høre jeg Julle, fordi han sagde "Ho ho ho", og så stod vi der i et styk tid og bar nød lyst skær.

Men vi havde travlt, så lige så stille begyndte vi at gå hvert til sit igen, for vi skal nå at lave det hele inden juleaften.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar