tirsdag den 9. december 2014

DEN 9. DECEMBER – JULEMANDENS TRISTE DAG

Det var som om at stemningen var faldet lidt igen, fordi Julle havde ikke vist sig i dag, og nu er det godt op af dagen, og det gør at alle har mistet humøret til at arbejde, der blev ikke gjort så meget, alle kunne mærke på Julle, at han ikke var i godt humør da han enlig viste sig, som om at der var noget galt, og det påvirket vores humør.

Vi vidste, at hvis Julle ikke snart bliver i godt humør, så bliver det aldrig jul, og så er der rigtig mange børn der ude i verden, som ville blive meget skuffede over at der ikke kommer besøg af Julle.
Jeg gik en runde på alle værkstederne, jeg kunne mærke på dem alle sammen, at de var meget stille, imens vi gør hvert vores, normalt er der en masse snakker, men der er ingen der rigtig snakker, men vi kan alle sammen mærke, at Julle ikke var i godt humør, så vi passet alle ekstra godt på, så det ikke skulle gå galt, for at undgå skæld ud fra ham.

Vi var alle samme ved at bryde sammen, fordi det er som om det er lige gyldigt arbejde, og det er som om der er noget der mangler for, at vi kan kalde det en jul, men ingen kan finde ud af hvad det er, og det hjælper ikke at Julle har været i dårligt humør de sidste par dage, og er det i dag, fordi det også påvirker os, og vores humør.

Jeg gik rundt på alle værkstederne, og snakkede med dem, om hvad de synes der mangler og hvad der er galt siden de er triste, alle snakkede om Julle’s triste humør, de ville gerne kunne gøre noget for ham, men de er ikke i humør til det, og bare de kunne finde ud af hvad der var galt med ham.

Julle har aldrig været så trist før, han har kun blevet sur meget få gange, men der er kun gået en stund, hvor han er sur over det, men så var han over det, men det sker kun hvis der virkelig er noget som en eller anden har gjort forkert, hvilket ikke sker særlig tit.

Hvis der sker noget, som Julle ville blive sur over, så går vi til Jullemor, for hun bliver ikke sur på os på samme måde som Julle, og så får vi det altid løst, på en anden måde, og så er det kun hvis Julle opdager det inden der når og blive rette op på det, men det kan ikke være problemet i år, da det ikke er sket endnu.

Jeg gik til Jullemor for, at snakke med hende om Julle, i håb om, at hun kunne fortælle mig noget, for hun burde jo være den første der vide hvad der er galt, hvis der er noget galt.

"Jullemor, jeg skal snakke med dig om noget, noget meget vigtigt."
"Hvad er det, Bo Langøre?"
"Det er om Julle, han har været i dårligt humør de sidste par dage, og det har påvirket arbejdet på værkstederne, der er ingen der rigtig ville arbejde mere, fordi de tror, at han måske aflyser julen, og siger at han ikke ville fragte gaverne ud, så ville de ikke lave gaverne til børnene, før de er sikre på at gaverne alligevel ikke bliver fragtede ud af Julle."
"Gaverne skal ud, selv om at det ikke er Julle der fragter dem ud, så må jeg jo gøre det, men han synes, at måneden startede dårligt, han mener ikke, at han er den rette Julemand, fordi alt er gået så galt indtil nu."
"Jamen, der er jo ikke hans skyld, det kan jo ske for os alle sammen, han skal ikke, så der skal gøres noget for at han forstår det. Der er jo heller ikke sket noget i dag, det er kun hans humør der mangler."
"Jeg kan prøve at snakke med ham om det, så må vi håbe, at han indser det, så kan det jo ske at han kan bliver i bedre humør i morgen, det er jo hans fødselsdag der. Den dag elsker han jo."

"Ja det gør han, så det må vi håbe, så ville jeg gå ned og arbejde, så dagen i dag, måske går hurtigere, så vi kan komme til i morgen."


Ingen kommentarer:

Send en kommentar