onsdag den 7. januar 2015

27 år, ledig og hjemmeboende

Nu har jeg gået ledig i over fire år, på mange måder har jeg nydt det, men samtidig har man hørt hvordan andre er ude efter dem der bare går og laver ingen ting, fordi de ikke vil.
Når jeg har hørt folk snakke om ledige, som nogle der bare ikke vil lave noget, så føler jeg, at de ikke tænker på, at der faktisk er nogen der måske ikke kan klare at arbejde, at der er nogle som har det svært i livet, ikke fordi de lider af en fysisk lidelse, som andre kan forholde sig til, men fordi de lider af noget psykisk, som er svært at forholde sig til, og den psykiske lidelse forhindre dem måske i at arbejde.

Der står jeg så med en psykiske lidelse, er arbejdsløs, bor stadigvæk hjemme, jeg har dog boede i tre et halvt år i Skanderborg, men nej det nævner man ikke, for i følge nogle er det jo galt, at jeg er 27 år og har boet hjemme hele mit liv, og så har jeg intet arbejde.

Man får en følelse af at man ikke har opnåede noget i sit liv, når man kigger sig om, så har jeg nok ikke, men hvad er der at opnå i livet, jeg tror, at for mange er det at flytte hjemmefra, få en uddannelse, et arbejde, en familie, rejser osv.
Så kan man jo ikke sige at jeg ikke har opnåede noget, jeg har en uddannelse, jeg har flyttede hjemmefra (tre et halvt år i Skanderborg), jeg har været i et løntilskud i en børnehave i et år (hvilket jo er arbejde), så har jeg været ude og rejse (ti dage igennem Tyskland og Østrig ned til Italien og tilbage igen).

Så ja jeg har opnåede noget, det er ikke noget der har holdt ved, men der er sket noget, så jeg er faktisk en person, som man ikke behøver at nedgøre, fordi jeg er ledig, 27 år og hjemmeboende.
Når I snakker med en om ledighed, så lad vær med at snakke dårligt om dem, fordi der kan være grunde til de er ledig, som de måske ikke brænder for at dele med alle mennesker.

Der kan være grunde til at en person bor hjemme i en høj alder, efter jeg flyttede hjem i efteråret 2010, der havde jeg ikke lyst til at flytte med det samme, og jeg følte, at jeg først skulle finde et arbejde før jeg flyttede, for hvorfor skulle jeg flytte til Århus, hvis jeg fik arbejde i Horsens, så heller vente og flytte i den retning arbejdet bød mig.

Alle har sine grunde til det de gør, så døm dem ikke, fordi du er skeptisk, spøger ind til sagerne, der er måske en god forklaring på det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar