torsdag den 15. januar 2015

Læse, skrive og regne test

I morgen skal jeg til en læse, skrive og regne test inde på Horsens VUC og HF, for at finde ud af hvor ordblind jeg er, det er et krav fra Horsens jobcenter, at der bliver lavet den test på mig.
Jeg fik den delvis taget, da jeg gik på Skanderborg VUC, men da min dansk lærer, som lavet testen, havde fået nyt arbejde i Horsens, så fik min klasse en ny lærer, som mente, at det ikke var nødvendigt at lave testen, selvom hun bare skulle lave den færdig, så vil hun ikke.

Et eller andet sted, synes jeg at det er rart, at få taget testen, men samtidig kan jeg ikke se hvorfor, hvis jeg er ordblind, men ikke nok til at få hjælp, så er det jo spild af test og tid, men hvis jeg er ordblind nok til at få hjælp, hvilken hjælp vil jeg så få, og er det den rette for mig.

Jeg virker måske ikke så ordblind, men jeg har faktisk en del problemer med at skrive, mit største problem er nok mere endelserne, men der er også en del ord, som jeg ikke kan stave.
Hvis jeg sidder ved en computer og skal bruge et ord, så bruger jeg gerne google til hjælp, hvis jeg ved hvordan ordet starter eller har en ide om det, så taster jeg det først, og så prøver jeg med resten, så kommer jeg gerne frem til det rette ord på et tidspunkt.
Selv om det er ord som jeg måske allerede har skrevet mange gange, så kan jeg let have glemt hvordan det skrives, nogle gange tager jeg mig sammen og lærer et ord, men kun hvis det er et ord jeg bruger en del.

Jeg føler mig nogle gange dum, når jeg ikke kan stave et ord eller udtale et ord, som næsten alle andre kan, for det er nogle gange ord der er meget lette.
Jeg vil dog sige, at jeg havde svære ved at stave, da jeg gik i folkeskolen, jeg synes selv, at jeg er blevet meget bedre siden, nu er det mere endelserne og nogle ord ind i mellem, der er et problem, hvilket jeg håber, at jeg lærer på et tidspunkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar