søndag den 15. februar 2015

Hækler tre tæpper

En overgang viste jeg nogle klude/mundservietter, som jeg havde hæklet ud af bomuldgarn, jeg har stadig garn til en del af dem, så jeg skal lave nogle flere på et tidspunkt, men lige nu så er jeg gået igang med nogle tæpper.

Jeg er igang med flere, fordi jeg gerne selv vil have to, men min mor vil også gerne have en, så jeg er igang med alle tre, så jeg køber garnet når det er billigt, så laver jeg flere på samme tid, fordi når jeg så mangler garn til den ene tæppe, så laver jeg på en af de to andre.
Lyserød
Nogle gange kan jeg nå at lave halv anden firekant på en dag, jeg har 60 masker i brede og så laver jeg 30 riller, hvilket svare til 120 masker pr. rille, eller som nogle nok vil sige: en gang frem og en tilbage.

Noget af garnet er tykkere end det andet, så længden er forskelligt, men jeg håber, at det kommer til at lykkes alligevel.
Hvad der er svært at se er at det faktisk er to forskellige farver, den til højre
er mørkeblå og den til venstre er sort.
Jeg har nogle garnnøgler, som er stribet, der er med to forskellige garn farver i striberne, eller faktisk kun nogle af farverne er anderledes, nogle af nøglerne er Lyserød/Lilla/Blå/Grå, hvor de andre der er stribet er Grøn/Blå/Grå.

Så da jeg gerne vil have to tæpper, men hvor jeg ikke synes, at man kan sætte grøn op imod Lyserød og Lilla, så bliver den ene med det Grøn/Blå/Grå stribet garn og den andet tæppe består af det andet garn, hvilket jo også kan være en fordel, for hvis jeg engang er så heldig at få en kæreste, så er der også nogle farver til ham.

Jeg har endnu ikke fået købt nogle andre farver til dette tæppe, men det
skal jeg have gjort på et tidspunkt, men dette er det til et tæppe til mig selv.
Til mine egne tæpper har jeg købt nogle andre farver, som skal sættes ind imellem firekanterne af det stribet garn, så der bliver lidt spil i tæppet, men også for at det ikke bare bliver et helt kedelidt tæppe, selv om der er Lyserød, Grøn og Lyseblå i det stribet garn, så kan de godt komme til at virke meget mørke, for foreksempel er der der ikke så meget lyserød i det stribet.
Til venstre er det den lilla, i midten den stribet og højre den lyserøde, som
kommer til at udgøre mit andet tæppe.
Til den Grøn/Lyseblå/Grå stribet garn har jeg endnu ikke helt bestemt, hvilket garn farver der skal ind imellem, da jeg er mere i gang med det andet tæppe, så der skal jeg med tiden have kigget på, hvilken farver jeg gerne vil have ind i, så jeg kan få dem købt, men jeg har nogle Mørkeblå garnnøgler liggende, som jeg overvejer at bruge, hvis jeg ikke bruger dem til dette, så laver jeg måske en sjæl senere ud af den.
Lilla
Men til tæppet med de Lyserød/Lilla/Lyseblå/Grå stibet firekanter, der har jeg købt Lilla og Lyserød, men den lilla er mere mørk end den der er i den stribet garn, hvilket faktisk er i orden, når den Lyserøde står så meget frem.
Lyserød/Lilla/Lyseblå/Grå stibet firekanter
Det var så om mine to tæpper, men jeg skrev i starten, så skulle jeg lave tre, for min mor skal også have en, hendes bliver af en meget nedtonet Lyserød, nogle vil nok ikke kalde den Lyserød, men det nok en mellem ting, du som læsere kan selv vurdere det ud fra billedet.
Så har hun valgt noget stribet garn, men Hvid/Blå, der er forskellige blå farver i garnet, så der kommer noget spil i garnet.
Der havde vi på forhånd noget Grå garn, så der kommer nogle mere neutrale nuancer ind imellem de farvet firekanter.

Lyserød/Lilla/Lyseblå/Grå og Grøn/Lyseblå/Grå garn er en af de tykke garn så den er 36 cm i længden, den Lilla, Lyserød, Grå, Sort og Mørkeblå er tynd. men det gør ikke det helt store, for jeg har fået nogle af de andre firekanter til at blive samme længde, så de passer bedre sammen.
Brede er 60 masker, men cirka 30 cm.

Jeg laver dem i firekanter, så vil jeg bruge noget Sort garn til at sætte dem sammen med, der vil bruge en nål, så den sorte tråd bliver til en dobbelt snor, når jeg så skal sætte firekanterne sammen, så bliver de på en måde syet sammen i hånden.

Det giver større arbejde, at lave tæpperne i firekanter på den måde, flere ender der skal gemmes væk, flere firekanter, at det tager længere tid osv.

Men jeg tænker bare, at hvis man laver tæppet ud i et, hvilket man selvfølgelig kan, hvis man vil, men hvis der så går i stykker inde i midten, så skal man vælge imellem at smide den ud eller pille fra den ene ende og ind til stedet.

Hvor i mit tilfælde bare skal fjerne den sorte snor, pille en lille firekant op eller lave en ny, som bare skal sættes ind, hvilket måske kan være hurtigere i sidste ende og lettere at gøre, for man har brugt så langt tid på at lave den, så man vil næsten ikke smide den ud, så hellere lave en ny firekant.

Men jeg tænker også at det sorte garn, som bruges til at samle firekanterne, gør noget spichelt ved tæppet, for det bliver som et andet tæppe end hvis det bare havde været et stort tæppe.

Disse tre farver garn bliver til tæppet til min mor. Og så sort til at
sætte firekanterne sammen med hinanden.
Lige en lille hurtig reklame, garnet er købt i Bilka, normal pris er 37 kroner, hvis man er heldig, så kan man få det på tilbud, nogle gange er det to nøgler for 50 kroner, men det svinger op og ned, hvor meget det er på tilbud, men ude ved Salten marked, plejer der at stå en mand og sælge den samme mærke, han tager altid 25 kroner pr nøgle, så hvis man er snedig kan man købe en del der, så behøver man ikke at tage i Bilka og tjekke efter tilbud hele tiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar