tirsdag den 10. marts 2015

Vennerne

Jeg tror, at mange ikke tænker hvad venner betyder for dem, hvem der er deres venner, hvor meget og hvad man laver med vennerne og hvor meget fortæller man sine venner.
Der er altid nogle af sine venner man stoler mere på end andre, men der er også altid nogle man laver mere sammen med end andre.
Nogle gange har jeg følt at det var mærkeligt, hvis nogle kaldte mig deres ven, for når jeg kiggede på vores forhold, havde jeg nok kaldt det en bekendt, for hvor meget vidste jeg endelig om personen, ikke meget, hvor tit snakkede eller skrev vi sammen, ikke særlig tit, vi så kun hinanden en gang i mellem men ikke privat hjemme hos os selv, måske hos andre, men lige frem venner.

For mig er en ven man kan snakke med ting om, måske ikke altid de dybeste følelser, men man kan stadig snakke om nogle af de ting der sker i ens liv, man ved cirka hvornår personen har fødselsdag, arbejder med, kæreste og børn, man mødes ind imellem enten for at lave noget sammen eller bare at hygge der hjemme.
Så er der de venner, som man stoler mere på, som man gerne vil have inde i ens liv for altid, dem deler man noget mere med, nogle flere følelser, man deler sit liv med dem når man har det god, men også når man har det dårligt, for hvis man ikke kan have de gode venner i med- og modgang, så ser man dem ikke som de gode venner.
Hvis man har det dårlig og ikke snakker med dem, så kan de let komme til at virke som om at man skubber dem væk, hvilket jo i sidste ende vil skade en selv, for så mister de jo tilliden på en, fordi man ikke kan lukke dem ind i sit liv i med- og modgang.

For mig betyder en god ven også, at vennen ved hvad de kan fortælle videre og hvad de skal gemme på, for det har noget med tillid at gøre, man skal have tillid til hinanden, for ellers kan man hurtig skubbe hinanden længere væk, jeg føler, at det ikke er min opgave at fortælle venner, hvad de må sige til andre og hvad de skal holde hemmelig, de burde vide det.

Man vil igennem livet blive såret, men hvis man virkelig er venner, så vil man kunne lytte til hvad ens venner siger, selv om det såre en, for det meste er det jo bare til at hjælpe en videre på vejen, men nogle gange er det.
Når man har nogle problemer med en ven, så lad vær med at tage det offentligt, lad vær med at få alle andre til at vende sig imod den person, for hvad der er af problemer imellem jer to, behøver andre jo ikke at vide eller blande sig i.
Tage snakken alene, får snakket det hele igennem, så begge to føler, at man kommer ud på den anden side og lægge det bag sig, men samtidig tage det til sig som vennen siger, måske kan det udvikle dig, måske ved du hvad du gjorder forkert, som du skal gøre anderledes over for den ven i fremtiden, så der ikke opstår spildelser imellem jer i fremtiden.

Hvad vil man helst have, et venskab hvor man føler sig tryg, ærlig og gensidig respekt og tillid eller et venskab hvor man skal gå på liste fødder og ikke kan være ærlig, hvor der måske er noget respekt og tillid, men ikke meget.
Jeg ved, hvad jeg helst vil have, hvad vil du have?

Jeg vil gerne lærer nye mennesker at kende, men synes at det er svært, for hvad nu hvis man kommer til at gøre eller sige noget forkert, hvordan reagere de så, hvad hvis de en gang kommer til at sige noget der såre mig.
Hvis man gerne vil lærer nye mennesker at kende, så skal man heller også passe på at man ikke kommer til at virke for følsom, og hvis der bliver sagt eller gjort noget som såre en, i starten af venskabet kender man jo ikke hinanden så godt og hinandens grænser, så man skal måske bære over med noget mere, men samtidig skal man lige så stille vise hvor sine grænser er.

Man skal også være god til at løse de konflikter der opstår, måske er det jo kun en misforståelse, men jeg vil sige, at man skal huske, at gøre det på et tidspunkt og sted, hvor alle der er en del af konflikten kan føle sig tryg, man skal give alle plads til at sige hvordan de oplever det, der skal lyttes på alle, så ingen går fra og føler, at de ikke er blevet lyttede til.

Når jeg kigger ud i min fremtid, så håber jeg da, at jeg får flere venner, nogle tættere end andre, men nogle som jeg kan hygge med og lave ting med, nogle som jeg kan snakke med, men også venner som måske kan finde nytte i at kende hinanden på kryds og tværs.
Så det håber jeg for venner i min fremtid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar