søndag den 17. maj 2015

Brudesø - Gl. Rye

Ikke så lang her fra hvor jeg bor ligger der en sø, som bliver kaldt Brudesø, jeg har altid fået en historie fra min far, om hvorfor den hedder det, men når jeg prøver, at finde ud af om den er rigtigt, så bliver det svært.
For rundt om i Danmark er der flere søer der hedder det samme, en ting jeg har bemærket med de søer, er at deres historier er næsten de samme, faktisk så meget, at man begynder at tvivle på om det nu også kan passe, at der findes så mange søer med samme historie.
Alle historierne går nemlig ud på at der to personer forelsker sig, de mødes ved søens bred, men de kan ikke få hinanden, fordi han er for fattig til hende, men de mødes stadig ved søens bred, hvor de aftaler at hvis en af dem gifter sig, skal den dø i søen.
Hendes far finder en rig mand til hende, de bliver gift, da de køre forbi søen kommer der pludselig en tåge så tyk at man intet kan se, så de var nød til at holde stille, og i denne tåge kommer der pludselig et forfærdelig skrig, da tågen så letter.
Så står brudkaretens ene dør åben, gommen sidder alene der inde, man finder kun to af brudens ting, som begge ligger ved søens bred, bruden fandt man aldrig.

Der er også en anden historie ved en af søerne, det var et forlovet par der altid tog i kirke om søndagen, men så skete der det en søndag på vejen til kirke, at der pludselig kom en tåge, at kusken ikke kunne finde vej.
Så hestevognen med det forlovet par, kusk og heste kørte direkte ud i søen, der blev ikke fundet nogen af dem.

http://issuu.com/aktuelt/docs/aktuelt_nr._48/42

http://www.mj-2003.dk/landskaber/brudesoe/brudesoe.htm


Ingen kommentarer:

Send en kommentar