lørdag den 2. maj 2015

Krimi hjælp

Når jeg er begyndt, at gøre mere i at skrive historier, så er jeg også i gang med at undersøge forskellige ting, så jeg ved hvordan det fungere i den krimimale verden, for et er at skrive en bog/historie hvor ingen ting giver mening, men et andet er at skrive noget hvor det meste passer.
Da jeg ikke selv har været i den verden, så er det jo svært at vide hvordan de nøjagtig gør, så derfor undersøger jeg ting som kan hjælpe mig, til at få skrevet en god historie.
Jeg undersøger ting som foreksempel hvad titler der er hos politiet, spor, dna, undersøgelserne osv, der er mange ting der skal gå op i en høj enhed når man sådan skriver.

Der ud over så laver jeg også en oversigt over hvem der skal være holdet man følger på politistation, hvem er chefen, hvem er der ellers, hvordan er de forskellige personer på arbejde og privat, er de i familie eller gode venner privat.
For når man så skal skrive historien, så har man en bedre ide om hvem de forskellige er, hvad de står for, så kan man bedre put dem ind og gør dem naturlige i historien, for når man så læser historien, så får man et bedre indblik i dem man følger.
Der ud over så laver jeg en seddel over de vigtigste personer der ellers er i historien, dem der har meste betydning, morderen, ofre osv, hvor jeg skriver hvem de er, hvad de laver, allerede der begynder jeg at arbejde på hvordan de mødes og hvordan mordet kommer til at forgå.

Det jeg synes er svært er at finde ud af om jeg skal skrive hele historien i jeg person fortæller, tredje person fortæller eller hoppe i mellem, jeg har også tænkt på, at skrive det jeg person fortæller, men hvor jeg personen også bruges som fortæller, selv når jeg personen ikke er til stede, men synes at det godt kan virke godt og dårligt, så jeg ved det ikke helt endnu.


http://www.faktalink.dk/titelliste/seri/seriopkl
Jeg synes, at denne side er god, da den for den fortæller om en del ting i danske kriminal system, men man skal så vælge at uddybe de ting man skal bruge, for at få en meget meget mere nøjagtig historie, men på siden får man et godt indblik i mange ting.
Denne side er på dansk, men der er et link på siden, hvor der linkes til en side på engelsk.

http://www.skoven-i-skolen.dk/content/krimi-stjernel%C3%B8b
Dette er ikke så meget til hjælp, men nok mere en ide til hvordan man kan gøre det til en leg for børn, hvis man skal gøre undervisningen sjovere, men måske der er lidt inspiration hvis man køre koldt i at skrive historie.

http://da.wikipedia.org/wiki/Kriminalpolitiet
Dette sted fortæller noget om de forskellige stillinger der er ved kriminalpolitiet, hvilket jo er nyttig, når man skal vide hvem der har hvilken stilling på holdet i historien.

http://da.wikipedia.org/wiki/Drab
Et godt sted hvor man kan læste lidt om drab, om strafloven, og der linkes videre til nogle andre steder hvor man kan læse noget mere om nogle af de ting som er vigtige når man skal skrive en bog eller historie.

http://www.anklagemyndigheden.dk/Sider/efterforskning-sigtelse-og-anholdelse.aspx
Giver et godt indblik i hvad politiet gør i forhold til anholdelse og afhøring.


http://drabssag.elevunivers.dk/dictionary/?id=
Denne side er rigtig god, da den fortæller meget om liget, hvordan man fastslå forskellige ting i forhold til liget, der er meget om gerningsstedet, beviser osv, virkelig en god hjemmeside med masser af hjælp at hente til en krimi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar