fredag den 19. juni 2015

Bålhygge og vandreferie

Jeg elsker at lave bål, at side der med varmen og hygge sig, enten alene eller sammen med andre.
Man sidder og snakker, synger nogle sange, tænker over livet, spiller nogle bålspil, laver mad over bålet, osv.
Men i løbet af et år sker det ikke meget, for jeg kender ikke mange der lige kommer forbi til bålhygge, desværre, så jeg laver tit bål og hygger alene, eller overtaler min mor til at komme med ud og lave bål.
Jeg synes tit, at jeg oplever folk siger, at man kommer til at lugte af røg, at det er koldt, at det er vådt, hvor jeg tænker, hvad så, man tager da et bad bagefter, man kan da bare tage nok tøj på så man ikke fryser eller regntøj på, så man ikke bliver våd.
Men det kan andre ikke se, hvilket irritere mig, hvad sker der lige for dem.
De tager jo bad året rundt alligevel, vejret skifter året rundt, så man tager da tøj på alt efter årstiden i forvejen, så det kan man da også til en bål hygge, ved en bål hygge har man endda et bål at varme sig ved.
Men nej, der er nogle der er ved at blive mere og mere forfærdelig fornemme i forhold til det.
Hvor tit høre man lige nogle snakke om at tage på vandre tur med en taske på rygge, men tøj og ting til flere dage, så bare vandre fra sted til sted, sove i telt, lave mad på en trangia og hygge ved bålet.
Det sker ikke så meget mere, det er som om det slutter når man stopper på efterskole, for nogle stopper det mange år før.
Jeg synes, at det er synd, for jeg synes faktisk, at det er en god måde, at komme hinanden ved, at gå og snakke, man har ikke tv, man har ingen internetforbindelse, så man er nød til at snakke med dem omkring en, man kan få noget ro hvis man har behov for det.
Jeg har i flere år haft et ønske, om at kunne gå sådan nogle ture i nogle dage hver sommer, ikke fordi jeg vil gå den alene, men gå den sammen med nogle venner, så planlægge turen, hvor går vi fra og hvor går vi til, hver dag, hvor laver vi lejer, hvad skal vi have at spise, hvem tager hvad med i rygsækken.
Simpelt hen gå rundt og hygge sig, få nogle oplevelser og snakke, som ikke er et spøgersmål om at komme ud og se mest muligt, ud og bruge mest muligt på ferien, men hvor det handler om nærvær til dem der betyder noget for en.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar