lørdag den 25. juli 2015

Er penge virkelig vigtig?

Der er tit hvor jeg tænker på om penge virkelig er så meget værd, for jeg har fået stukket i hoved af en god veninde, at jeg har råd til alt, fordi jeg bor hjemme, hvilket jo også er rigtig, men alligevel ikke, for hvad er penge endelig?
Man kan købe mad og ting for dem, men kan man købe kærlighed, familie og venskab, i nogle tilfælde ja det kan man, for hvis man skal adoptere, så kan man hvis man har penge, man kan blive kunstig befrugtet hvis man gerne vil være gravid og har pengene.
Nogen kvinder går efter en mand med mange penge, så på de måder der så kan man vel sige at kan købe sig til familie, men er kærligheden så ægte, i nogen tilfælde er den vel, men måske ikke i alle, i nogen tilfælde bliver den nok undervejs, men ikke i andre.
Jeg føler bare, at der er så mange ting i verden der er mere vigtig end penge, for kom det stykket hvor vigtig er så alle de ting man har købt for pengene, hvad er vigtigst, ens hårlak, ens sofa, det mad i køleskabet eller noget helt andet.
Det kunne da være skønt med sin egen hus en dag, men hvis jeg er så heldig at få råd til det, så vil jeg da også gøre mit til at lette økonomien, foreksempel med en urtehave, hvor der er grønsager osv til flere måneder (alt efter hvor meget plads der er), jeg vil prøve at lave tingene selv, frem for at betale andre for at lave det, måske endda få venner til at komme og hjælpe hvis de vil (så kan jeg give nogle middage som tak for hjælpen).
Jeg mener, at det at have familie og venner, er ikke kun at spise, se film, shoppe, gå i byen osv, men også at man kan hjælpe hinanden med ting, når det er nødvendigt, så man også laver andre ting sammen, uden at man behøver at bruge mange penge.

For mig er det vigtige at have en familie og nogle skønne dejlige venner, lige meget hvor sur jeg kan blive på dem, lige meget hvor meget jeg kan hade dem for at såre mig, så vil de altid betyde noget for mig, for den jeg er, hvordan jeg er.
Men for mig er det også vigtig at få noget mad, for at have et sted at bo, kan man altid finde ud af, for hvis man har familie og venner der virkelig holder af en, så burde man let kunne leve nogle måneder på forskellige sofaer, men hvad hjælper det, hvis man ikke får mad.
Så for mig betyder de gode stunder meget sammen med min familie og mine venner, for det er virkelig grundlaget for livet, for mig, altså sammen med mad, så kan jeg godt leve uden så mange penge.
Men det er der bare ikke mange der kan, for de fleste gælder det om at tjene nok penge til at betale regningerne, eller at kunne købe det nyeste af det nyeste, at bo godt og pænt.
Det kunne da også være skønt, hvad nytte er der i det, hvis man ikke har nogle venner og familie, eller arbejder for meget il at kunne være sammen med dem, der burde være mere nærvær med dem man holder af, end at tjene penge.
Jeg ved godt, at man skal tjene penge, for at kunne betale sine regninger, men samtidig tænker jeg på, at man ikke skal glemme de andre ting der er vigtig i ens liv, hvor man skal huske dem også.

På facebook køre denne tekst rundt, hvilket jeg synes beskriver godt, hvor meget det kan betyde, at man har tid til dem der holder af en, jeg har set den flere gange over flere måneder/år, og når den bliver ved med at komme igen, så må der jo være en grund, jeg håber, at det kan gøre et indtryk på nogen der ude:
En far kommer sent hjem fra arbejde, træt og irriteret. Og finder sin 5-årige søn vente på ham ved døren. "Far, må jeg stille dig et spørgsmål?","Ja hvad er det?", "Far, hvor meget tjener du i timen?", "Det vedkommer ikke dig, Hvorfor spørger du om sådan noget.?" Sagde faderen vredt. "Jeg vil bare vide d...et, vil du fortælle mig, hvor meget tjener du i timen", "Hvis du absolut vil............... .........vide det, så er det 100 kr. i timen.", "Åh," den lille dreng svarede, med hovedet nedad. "Far, må jeg godt låne 50 kr?" Rasende sagde faderen "Hvis den eneste grund til at du spørger, er at du så kan få nogle penge til at købe et fjollet stykke legetøj, så kan du marchere direkte ind på dit værelse og gå i seng. Tænk over hvorfor du er så egoistisk. Jeg arbejder hårdt hver dag for at tjene penge, og så opfører du dig sådan!" Den lille dreng gik stille og roligt ind på sit værelse og lukkede døren. Faderen satte sig ned og begyndte at blive endnu mere vred over sin søns spørgsmål. Hvor vover han at stille sådanne spørgsmål kun for at få nogle penge? Efter cirka en time, var faderen faldet til ro, og begyndte at tænke: ''Måske var der noget, han virkelig havde brug for at købe med de 50 kr, og han beder virkelig sjældent om penge''. Faderen gik hen til sønnens værelse og åbnede døren. "Sover du, Søn?" "Nej far, jeg er vågen", "Jeg har tænkt. Måske var jeg for hård ved dig tidligere, det har været en lang dag, og jeg lod min frustration gå ud over dig. Her er de 50 kr. du bad om." Sønnen satte sig op og smilede. "Åh, tak far!" Så løftede han sin hovedpude, og trak nogle sammenkrøllede sedler frem. Da faderen så, at sønnen allerede havde penge, begyndte han at blive vred igen. "Hvorfor vil du have flere penge, hvis du allerede har nogle?" knurrede han. Sønnen begyndte langsomt at tælle sine penge, og kiggede op på sin far. "Fordi jeg ikke havde nok, men det har jeg nu.'' "Far, nu har jeg 100 kr. og kan købe en time af din tid" sønnen rakte faderen de 100 kr. Vær sød at komme tidligt hjem i morgen. Jeg vil gerne spise middag med dig. " Faderen blev knust. Han lagde sine arme rundt om hans lille søn, og bad om hans tilgivelse. Det er bare en kort påmindelse til alle jer som arbejder så hårdt i livet. Vi bør ikke lade tiden glide gennem vores fingre uden at have tilbragt noget tid med dem, der virkelig betyder noget for os, og dem som er tæt på vore hjerter. Husk at dele for 100 kr. af din tid sammen med dem du elsker. Hvis du dør i morgen, kan firmaet du arbejder for let erstatte dig i løbet af få dage. Men familie og venner som du efterlader vil føle tabet resten af livet. Vi deler alle håbløse vittigheder på FACEBOOK, men vil du dele denne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar