mandag den 24. august 2015

Gøre, ikke gør, sige, ikke sige, se, se ikke, høre, høre ikke

Der er tit hvor jeg føler, at når jeg kigger tilbage på de sidste par år, så er det som om at jeg kan beskrive mit liv med følgende tekst: Gøre, ikke gør, sige, ikke sige, se, se ikke, høre, høre ikke.
Da jeg tit gerne vil gøre ting, opleve ting, men jeg gør det ikke, hvor andre gange vil jeg ikke gør det, men gør det alligevel.
På samme måde er det med at sige, se og høre, jeg ser ting, siger ting og høre ting, som jeg ikke burde, men samtidig er der gange hvor jeg ikke ser, siger eller høre, hvad jeg burde, hvilket virkelig irritere mig, da jeg kan komme ud i så mange misforståelser af det.
Det er ikke fordi jeg vil såre nogen, men jeg synes, at det er svært, for hvis jeg skal tage hensyn til alle andre, så tager jeg ikke særlig meget hensyn til mig selv, men så kan jeg lige så godt låse mig inde, for så slipper jeg da for at blive såret selv og hele tiden at være på liste fod over for andre.

Jeg mener ikke, at man behøver gå og sige ting, som såre andre, men kan da godt tage lidt hensyn til andre, for som jeg vender den, hvordan vil man have det, hvis det var dem der kom til en selv og sagde ting, som såre en, hvordan vil man så selv have det.
Hvis jeg tager ud og oplever ting, så er det jo ikke fordi jeg vil være efter andre, gøre andre fortræd, hverken fordi jeg måske har råd til noget som de ikke har eller fordi jeg er overvægtig, eller hvad der kan være grund til noget misundelse fra andre.
Det kan være at jeg gør nogle ting, som andre ikke synes er pæn opførelse, men det betyder jo ikke at man skal bruge det imod mig, lige som hvis jeg ser andre gør nogle ting, som jeg ikke synes er pæn opførelse, så vil jeg ikke bruge det imod dem.

Det kan være at jeg høre nogle ting, som jeg ikke burde høre, men det betyder at jeg bruger det imod nogen, for hvis jeg siger noget til andre, vil jeg ro regne med at de kan skælden imellem, hvad der er rigtig at sige videre og hvad der er forkert at sige videre, samt hvad man bare ikke skal hænge mig op på.

Det samme gælder det med hvis jeg ser noget, som jeg ikke burde se, så lader jeg som om ikke så det, at jeg ikke ved det, nogle gange ved dem der prøver at skjule det, at jeg så det, hvilket nogle gange resultere i, at jeg får afvide, at jeg ikke skal sige det videre.
Andre gange så er der bare en indforståelse af at det ikke er noget der skal siges videre, og det bliver det heller ikke.
Hvilket jeg også regner med, at andre gør, men det sker bare ikke altid, hvor jeg tænker, at det måske bare er dårlig opførelse ellers er man bare ikke enig om hvor grænsen går for hvad man burde og ikke burde gøre.

Nu har jeg siddet og sagt, at jeg ikke kan finde på, at bruge ting imod andre, men alligevel har jeg gjort det igennem tiden, hvem har ikke gjort det, men jeg synes, at man skal tage hensyn til andre, så godt man kan, for det kan ødelægge andre psykisk.
Men samtidig vil jeg så sige, at alle har forskellige grænser, for hvad der er i orden og ikke i orden, jeg ved, at hvis nogen bruger noget imod mig, som jeg føler ikke er i orden, så kan jeg da godt finde på, at bruge noget imod dem også, men jeg føler, at jeg nok ikke bruge det i samme mængde som andre gør imod mig.

Jeg vil gerne slut af med en lille sang, om tre aber, som mange kender, en sang som fortæller godt om det jeg lige har fortalt om.

Pas på lille abe hvad du ser
Pas på lille abe hvad du ser
Thi hvor herre oppe der
Skuer ned på jorden her
Pas på lille abe hvad du ser

Pas på lille abe hvad du siger
Pas på lille abe hvad du siger
Thi hvor herre oppe der
Skuer ned på jorden her
Pas på lille abe hvad du siger

Pas på lille abe hvad du høre
Pas på lille abe hvad du høre
Thi hvor herre oppe der
Skuer ned på jorden her
Pas på lille abe hvad du høre

Jeg tilføre så nogle gange et vers mere, som en påmindelse om at det ikke kun er hvad man ser, siger og høre men også hvad man gør, det vers er:

Pas på lille abe hvad du gør
Pas på lille abe hvad du gør
Thi hvor herre oppe der
Skuer ned på jorden her
Pas på lille abe hvad du gørIngen kommentarer:

Send en kommentar