søndag den 16. august 2015

Mariehønen indesko

Jeg er jo igang med tre tæpper, som jeg har skrevet om tidligere, dem har jeg så ikke lavet så meget på, her hen over sommeren, men nu har jeg fået en ny ide, som er at hækle et par mariehøne indesko til mig selv.
Hvilket virker noget voldsom, men samtidig ret fedt, for jeg kan ikke se hvorfor ens indesko skal være kedelige, hvor børns indesko gerne må ligne noget, hvorfor skal voksende gå rundt i nogle som ikke har mange farver eller ligner noget spichelt.
Det synes jeg er forkert, så jeg har tænkt mig, at lave et par ud fra fantasien, hvilket jo bare gælder om at få dem lavet og så vise dem frem.
Først lavet jeg en række luftmasker, så det passede rundt om mine fødder, så samlede jeg det til en cirkel og så hæklede jeg fem runder, så begynder jeg lige så stille at tage ind og lukkede af.
Så lavede jeg pletterne til den røde del på Mariehønen, og hæftet ender på dem, hvor efter den hvide det blev levet til øjne og hæftet ender der på.
Så samlede jeg masker op og hæklede to runder, hvor efter jeg bare hæklede frem og tilbage med et hvis antal masker, så det passer til min fodsål, da den så var cirka 24 cm fra spidsen, så begynde jeg at tage nogle masker ind igen.
Så satter jeg den hvide del af øjne på, så syet jeg den sorte del af øjne på.
Så hæklede jeg den røde del, hæftet en del ender, derefter lavet jeg den sorte streg hen over Mariehønen og satte prikkerne på, så skulle der hæftes ender igen, det bliver til en del ender der skal hæftes, derfor lavede jeg også mange af de små ting tidligt.
Men for at sikre mig at prikkerne sidder fast, så brugte jeg dobbelt tråd, så der var dobbelt så mange ender at hæfte, men var meget heldig at kunne have to ender at hæfte på en gang, så på den måde gik det lidt hurtigere, men det gjorder til tider godt ondt i fingerne.
Jeg burde bruge en hækkelnål nummer 3, men har brugt en nummer 4, men overvejer at lave et par mere med nummer 3, da jeg har garn nok til det, så har jeg også et par at skifte imellem.

Det kan godt være at øjne sidder lidt for meget til den ene side og de ser lidt skæld øjet ud, men hvad så, vi mennesker er jo heller ikke ens, så det behøver de to her jo heller ikke at være, men så længe at de bare ligner hinanden nogenlunde, så er det godt nok.Dette indlæg vil på et senere tidspunkt blive delt på min anden blog (http://photoloveshow.blogspot.dk/), hvor jeg deler fotos og kreative ting, som jeg selv tager eller laver, men hvor jeg gerne vil dele dette indlæg også.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar