fredag den 14. august 2015

Overvægtig

Jeg bliver ind imellem meget sur og såret, over hvordan andre ser med masser af fordom på en der er overvægtig, for det meste ved de ikke hvad de overvægtige kæmper med.
Det er ikke fordi jeg vil forsvare alle overvægtige, men jeg er selv overvægtig og kæmper med at tabe mig, men giver meget let op, hvilket nok er min største problem, men hvor jeg samtidig tænker, at jeg nok ikke havde givet så let op hvis jeg havde et stærk psyke.
Men flere overvægtige har nok et eller andet problem psykisk, hvilket gør det svært for dem at komme ud og træne, at gå hen og handle ind, osv.

Min oplevelse af at være overvægtig er tit, at man møder en masse mennesker, som er imod overvægtige, fordi de har en ide om hvordan næsten alle overvægtige er, samtidig med at de synes, at det er pinlig at blive set med en overvægtig, for det sætter dem i et dårligt lys.
Jeg høre ind imellem folk sige, at dem der er overvægtige ikke laver andet end at sidde på deres fede røv eller ligge i sengen, samtidig med at de overvægtige spiser masser af slik og fastfood og drikker sodavand osv.
Nu skal jeg fortælle jer en ting, det er ikke nødvendigvis rigtig, der er nogle der virkelig kæmper med at få vægten ned, men de kæmper hårdt, for ud over at skulle kæmpe med de fysiske men af at være overvægtig, så som ømme fødder og knæ, så skal de også kæmpe med alle de fordomme andre har om dem.

Jeg synes, at det værste ved overvægten er faktisk, hvordan folk kigger efter en, når de går forbi en, måske endda kommer med kommentar, som ikke er venlige.
Hvis de kommer flere gående sammen, så har jeg ind imellem oplevet hvordan de er gået forbi og lige i det de er forbi mig, så hør jeg en sige "Så I hvor stor hun var?", hvis man vender sig om, så ser man hvordan de kigger efter en, hvilket virkelig såre.
Inde i Århus, har jeg et par gange oplevet at en mand kom gående alene forbi mig, hvor han så sagde "Der er for mange fede i Danmark.", han gik bare videre.
En gang inde i Århus, kom jeg gående med min veninde, som også er overvægtig og hendes kæreste med normal vægt gik imellem os, så kommer der en mand siger i det han går forbi os "To tykke og en tynd", min veninde og jeg blev noget overraskede.
Min venindes kæreste havde ikke lige hørt hvad der blev sagt, så vi forklaret hende det, og det kom helt bag på hende, at folk kunne finde på at sige sådan noget til os.
Alt det med at kigge efter en og komme med kommentar, det er ikke kun unge der gør det, det er også ældre mennesker, det er faktisk mennesker i alle aldre, hvor jeg ind i mellem tænker, at mange af dem burde vide bedre.
Det at folk kigger efter mig på den måde og til tider kommenter, så føler jeg, at jeg ikke er velkommen ude iblandt andre mennesker, hvilket jo så kan gøre det svært at tabe sig, hvis man ikke lige kan gå en tur eller tage over i motioncentret.
Jeg bliver sku ked af, at andre ikke bare kan lade min overvægt være mit problem, hvis det virkelig bekymrer dem, så kan de jo gøre mere for at hjælpe mig, frem for at bare kritisere mig.
Det at folk også har så travlt med hvad for noget tøj, som overvægtige har på, kan gør mig sur, men samtidig må jeg give folk ret.
Jeg har set overvægtige, som har gået i en nederdel, som efter min mening er for kort, jeg går selv helst i nederdele der er til knæene eller længere, for det er ikke pænt at gå i nogen der er for kort eller stamme, mine er heller ikke stramme.
Sådan noget som trøjer, stopper trøjer og t-shirt, igen vil nogen nok sige, at mine er for stramme til en der er overvægtig, men så tænker jeg, at det er de da ikke, for jeg kan da passe dem, det er jo ikke fordi jeg tager en på der er tre numre for lille til mig.
Ja, de sidder ind til kroppen, men hvad så, jeg kan godt tage en løs trøje på, men jeg føler, at jeg tage pose ud over mig, som om jeg bare er noget affald, hvilket jeg ikke er, der for går jeg i det tøj jeg vil, men jeg har dog set personer, hvor de godt kunne vælge noget der var større, for a det vil blive pænt, fordi de måske ikke lige tænker over hvor store de er blevet.
Men det hjælper ikke, at det kommer fra folk, som har en normalt vægt eller som er lidt overvægtig, det er som om det er bedre at det kommer fra en som har samme størrelse som en selv, for så forstår man hinanden meget bedre.
Jeg så sige til mit forsvar, jeg hader at gå i bukser, fordi jeg kommer til at se mere tyk ud end jeg er, så derfor går jeg altid i løse nederdele, jeg har trænings bukser, som jeg går i engang imellem, men for det meste nederdele.
Ja, jeg går i stropper trøjer, men jeg har ikke nogle på som er tre numre for små, dem jeg går i, kan jeg passe, derfor bruger jeg dem.
Jeg går i det tøj, som jeg kan lide at gå i, fordi andre ikke skal bestemme hvad jeg skal have på og ikke have på, men det gør det også bare mere svært at vælge tøj, for meget af det der er i butikkerne er noget stramt, posedametøj, som jeg ikke kan lide..
Så sådan noget som nederdele er ikke noget jeg køber tit, hvilket man også kan se på nogle af dem jeg har, fordi de er ved at være godt slidt i syningerne, fordi de er blevet syet hos en syreske, så jeg ikke skulle kæmpe med at finde nogle som jeg kunne lide og passe samtidig.
Men det betyder så også at jeg ikke har så mange forskellige modeller, men jeg kan som regel leve med det, men jeg vil gerne til at have lave nogle flere nederdele og i nogle andre modeller, så det ikke også skaber problemer for andre, lige som min overvægt gør.

For nogle år siden trænet jeg over i Them Hallerne, en dag havde jeg gået på løbebåndet med en hastighed på 5 km/timen og en stigning på 0,5, hvilket for mange ikke er meget, men for mig er det godt i starten, jeg havde været på løbebåndet i en halv time, da jeg stoppede.
Da jeg havde gjort maskinen rent og var på vej over til en af styrke maskinerne, så kom der en kvinde der var i 60'erne hen til mig, hun havde gået på maskinen ved siden af mig, hun vil bare lige sige til mig, at hun synes, at det var rigtig flot, at jeg gik så højt tempo i så langt tid, for det vil hun ikke kunne klare.
Jeg kunne ikke lade være med at smile, jeg takket for det ros hun gav mig, for bare det at hun gav mig ros, gav mig mere løst til træne.
Der synes jeg, at mange har så travlt med at være efter de overvægtige, at de glemmer, at det måske giver bagslag, hvor hvis de roser dem, når de endelig gør noget godt, så får de mere løst til at gøre det, men det er der sikker mange der ikke vil give mig ret i, da de mener, at det er de overvægtige egen opgave at tabe sig.
Hvilket jeg faktisk og mener at det er, men hvis de ikke selv kan klare det, hvorfor så ikke hjælpe dem på vej, hvis man kender en der er overvægtig, og man selv skal hen og træne, hvorfor så ikke spøger den overvægtige om personen vil med, lave nogle bestemte dage hvor man træner sammen, så føles det ikke som noget man står alene med, som overvægtig.
Eller hvis man er henne og træne, så kan man jo kigge rundt, ser man en der er overvægtig, hvis man synes, at personen gør et godt stykke arbejde, så ros da for pokker personen, det vil nok skræmme nogen af de overvægtige, men andre vil tage det til sig.

Jeg vil så sige, at det at man er overvægtig og ikke kan tabe sig, har jo ikke altid noget med ens kost at gøre, tit har det ved mange, men der er også de overvægtige, som har for lavt stofskifte eller er på noget medicin som gør at de tager på.
Jeg ved foreksempel at noget af det medicin, som jeg tager kan gøre, at man tager på, hvilket jo bare gøre det svært at tabe sige, for selv hvis man ikke tager på af det, så vil jeg jo mene, at hvis jeg ikke tog det medicin, så vil jeg have lettere ved at tabe mig, end når jeg tager det.
Så min opfordring til alle der læser dette, være dog ikke så fordomsfuld, nogle spiser usundt tit, nogle en gang i mellem, nogle næsten aldrig, og nogle aldrig, så alle de fordomme og negative kommentar gør det bare mere galt end godt er, tænk over det næste gang DU ser en overvægtig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar