mandag den 14. september 2015

Hjemmelavet Chips

I søndags lavet jeg chips for første gang, kartoflerne var ordnet ud i meget tynde skiver på rivejernet, lagt i vand i lørdags, vandet var blevet skiftet tre gange i lørdags og to gange søndag, for at få så meget stivelse ud som muligt.
Der blev hældt noget olie i en gryde, da det så var varmt kom jeg en kartoffel skive i, for at se hvornår det var varmt nok, da det så var varmt nok kom der flere skiver i.
Når de så fik en brun kulør og det ikke var så mange bobler tilbage i olien, blev skiverne taget op på en tallerken hvor der var noget køkkenrulle på til at tage det meste olie.
Imens de lå der, kom der lidt salt på, lidt efter kom de op i skålen, inden salten kom på, havde jeg puttet nogle nye kartoffel skiver i gryden, så de kunne stå og simre imens jeg lavet det andet.
Der blev en del chips, men der var allerede blevet spist en del da billederne blev taget af chipsene.
Det kan godt være at chips ikke er sundt, men jeg overvejet faktisk at komme dem ind i ovnen, men gjorder det ikke, da det var første gang jeg lavet dem, men kan godt finde på at gøre det, hvis jeg laver dem igen.
Man skal dog være opmærksom på at få hældt alt vandet fra kartoflerne inden man skal bruge dem, for olien kommer til at sprøjte en del, hvis man kommer våde kartofler skiver i, hvilket gør ondt når man får det på sig.
Hvis man vil, så kan man lægge kartoffel skiverne på et viskestykke, så vandet forsvinder lidt mere inden man kommer dem i olien.Jeg havde set i Go appetit på TV2 at de havde lavet chips, så derfor fik jeg løst til at lave dem, det lød så let, men til jer der gerne vil se deres beskrivelse på hvordan man gør, så kan man læse det på deres hjemmeside http://livsstil.tv2.dk/articlemad/id-44779559%3Adagens-efter%C3%83%C3%82rstip%2A2fid-44779559%2A3adagens-efter%C3%83.html

Ingen kommentarer:

Send en kommentar