lørdag den 16. januar 2016

Hjemmelavet fastelavnsboller

Nogle gange har man nogle minder fra ens barndom som bare er gode, en af mine gode minder er fastelavnsboller, de hjemmelavet var simpelthen de bedste man kunne få.
Der i januar og februar hvor der nogle gange var sne, andre var det bare koldt, men det bedste var når man kom hjem fra skole og der dufte af vafler eller hjemmelavet fastelavnsboller.
Det er ved at være mange år siden at vi lavet det selv sidst, nu har jeg så gjort det igen, jeg bruge opskriften fra Arla's hjemmeside (http://www.arla.dk/opskrifter/fastelavnsboller-med-creme/), men hvor nogle kan finde på at lave dem med lagekage creme, så valgte jeg at følge opskriften, dog med en lille ændring, hvor der i opskriften skal bruges vanilje korn fra en vaniljestang, så bruge jeg vanilje sukker i stedet for.

Dejen efter den har hævet i over en time.
Der var ikke plads til de syv her på den anden plade, så de fik en plade for sig selv.
Forsøgte at gør det fint nok, men det her nogle af fastelavnsbollerne.
Første plade blev færdig, så skal de stå og efterhæve igen, inden de skal ind i ovnen, der bliver noget vente tid, men der kan man altid lave nogle andre ting imens.
Cirka fem af dem ravnet, men resten blev rigtig flotte. Jeg valgte at penslet dem med æg inden de kom ind i ovnen, derfor er de så brune på overfladen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar