torsdag den 14. april 2016

Hvordan man beskriver det

Vi snakker meget forskelligt, nogle snakker på en måde til nogle mennesker og en anden måde til andre mennesker, nogle snakker bare altid høfligt til andre, vi snakker på mange forskellige måder, men alligevel forstår man for det meste hinanden.
Jeg synes ind i mellem, at jeg snakker for høfligt til nogle mennesker, men for grov til andre mennesker, jeg synes, at det kan være svært at sige tingene som de er, for hvordan skal jeg beskrive det, så det bliver forstået det man siger.
I går kom jeg så i en situation, hvor jeg skulle fortælle noget, men så det kunne forstås, men jeg vidste i første omgang ikke hvordan, indtil det gik op for mig, at jeg kunne referer til noget tegne film, som næsten alle kender.

Jeg var simpelthen så irriteret, men hvor jeg beskrev det som at være en tegnefilmfigur, hvor dampen stod ud af ørene på en, hvilket de fleste kan forstille sig, for det var sådan jeg havde det, men det er svært at beskrive, hvis man ikke har noget at henvise til på den måde.
Nogle gange kan en beskrivelse blive til en komisk ting, som gør at man bliver mindre irriteret, hvilket på en måde er godt, for ja man er stadigvæk irriteret, men ikke helt så meget som før, hvilket er godt, for så har man måske en lettere tilgang til det næste gang.
Det her lyder ondsvagt og latterligt, men nogle gange er det faktisk godt at vende det på den måde, det er nemlig ikke alle der kan relatere til det man prøver at forklare dem, men hvis man kan stille et billede op i deres fantasi, så kan det tit hjælpe, for så kan de bedre forstille sig hvad man mener.

Vi beskriver jo også på forskellige måder, hvilket jeg faktisk synes er fantastisk, for man høre nogle gange en beskrivelse, som man ikke selv havde tænk over, men som er en mega god beskrivelse, og på den måde kan man lærer noget nyt af hinanden, hvilket er godt.
Men man skal også huske at være åben for de forklaringer man får, for nogle gange får man måske en beskrivelse af noget, hvor man bare tænker "Hold da op en dårlig forklaring", men samtidig er det jo det bedste forklaring personen har lige nu og her.
For det er da heller ikke altid at de forklaringer, som man giver er gode, men som er gode de bedste lige i den situation, men det er også tit budskabet der er det vigtigste, hvad er det endelig man prøver at sige med sin beskrivelse af en følelse, en ting, en oplevelse osv.
Så prøv at tænk over det frem over, når der er nogle der prøver at give jer en beskrivelse af noget, eller når man selv skal give en beskrivelse af noget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar